Tweede geluidsmeting bij OMC

21 december 2012

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht laat een nieuwe geluidsmeting uitvoeren bij sportpark Corridor in Stadspolders. De naaste buren klagen al enige tijd over geluidsoverlast van trainingen en wedstrijden op het kunstgrasveld van de voetbalvereniging OMC Afhankelijk van de resultaten van de nieuwe meting zal het college van burgemeester en wethouders een voorkeur uitspreken voor een oplossingsvariant van het geluidsvraagstuk. 

Het Sportbedrijf Dordrecht heeft in een aantal gesprekken met vereniging en bewoners de mogelijke oplossingen verkend. Er zijn verschillende mogelijkheden om het geluid te beperken, zoals een geluidswal of geluidscherm. Ook zijn er verschillende varianten voor een verplaatsing van het kunstgrasveld, dat nu aan de tuinen van omwonenden grenst.

Investeringen
Bij de meeste oplossingen zijn grote investeringen nodig. Ook is niet bij alle varianten duidelijk of we wel een echte oplossing bieden. Daarom heeft het college besloten tot een tussenstap: een extra geluidsmeting. Bij deze meting worden de verschillende oplossingen meegenomen. Pas als de resultaten daarvan bekend zijn, spreekt het college een voorkeur uit voor een oplossingsvariant.

Beperkingen
In de tussentijd krijgt OMC een korting op de huurprijs voor het kunstgrasveld, omdat de rechtbank beperkingen heeft gesteld aan het gebruik van het veld. De gemeente draagt daarnaast bij aan de juridische kosten die de vereniging moet maken, vanuit het besef dat er een gedeelde verantwoordelijkheid is voor de geluidsproblemen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.