Medewerker Chemie-Pack moest zwijgen

09 oktober 2012
Medewerker Chemie-Pack moest zwijgen

DORDRECHT - Een medewerker van Chemie-Pack, waarvan de identiteit verder besloten blijft in de rechtszaak, heeft vandaag verklaard dat hij onder druk is gezet door de leiding van Chemie-Pack om vooral 'zijn smoel dicht te houden' over het ontstaan van de brand bij het bedrijf Chemie-Pack in Moerdijk.

De verklaring van de medewerker luidt dat hij bij de directeur Gerard Spiering meteen eerlijk is geweest over de oorzaak van de brand; Het vuur zou zijn ontstaan doordat de medewerker met een gasbrander een bevroren membraanpomp trachtte te ontdooien. Ook zijn plaatsvervangend chef zou dit eerder hebben gedaan. Verder gaf hij aan dat dit bij Chemie-Pack een manier van doen was die vaker voorkwam tijdens de winterperiode.

Vervolgens is er getracht met een eigen blusmachine het vuur te doven, maar de blusser weigerde en een waterkraan stond dicht. Toen er vervolgens toch een eigen blusmogelijkheid was, bleek dit al te laat te zijn en de brand te groot te zijn. Medewerkers van het bedrijf zijn toen gevlucht.

De strafzaak is gericht tegen de drie leidinggevenden van het bedrijf (directeur, veiligheidscoördinator en productieleider) wegens het overtreden van de milieuregels en het aanzetten tot brandstichting.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.