Instituut Kranenburg na negentig jaar geschiedenis in Dordrecht

12 januari 2013

DORDRECHT - Instituut Kranenburg gaat stoppen. Eens begonnen als één van de dertig kostscholen in het land, daarna huiswerkhuis. Ad De Dordtenaar stoppen en overdracht huiswerkbegeleiding aan collega bedrijf. Saskia Lensink tekende voor verhaal vol historie:

 

Onze geschiedenis (van website Kraneburg)

Instituut Kranenburg is in 1919 door Gijsbertus Kranenburg opgericht uit nood. Net na de eerste wereldoorlog brak de Spaanse griep uit. Grootvader Kranenburg kreeg meteen de zorg over drie pleegkinderen na het overlijden van zijn schoonzus en zwager aan de Spaanse griep. Het internaat ontstond, samen met een Mulo-opleiding die in de jaren '50 zelfstandig werd. 

Sinds het begin van de jaren '70 ging het bergafwaarts met internaten in Nederland. Van de ruim dertig kostscholen waren er in 1995 nog minder dan vijftien over. Instituut Kranenburg, het oudste internaat van het land, heeft in 1995 haar internaat gesloten en heeft zich volledig toegelegd op huiswerkbegeleiding.

Bij Instituut Kranenburg staat huiswerkbegeleiding nog steeds centraal en heeft het al vele leerlingen geholpen om zijn of haar diploma te halen.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.