Reconstructie Mijlweg van start

13 januari 2013
Reconstructie Mijlweg van start

DORDRECHT - Donderdag 17 januari starten de werkzaamheden voor de reconstructie van de Mijlweg om de doorstroming naar de A16 te verbeteren. In de maanden januari en februari zijn het vooral voorbereidende werkzaamheden voor de reconstructie. De gemeente start met het verwijderen van de middengeleiders en asfaltering op de Mijlweg.

De gemeente Dordrecht heeft de afgelopen jaren samengewerkt met de ondernemers van Louterbloemen, het zeehavengebied en Dordtse Kil I, II en III om de reconstructie van de Mijlweg voor te bereiden. Zij hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het ontwerp, de planning en de omleidingen. Zonder de bijdrage van de ondernemers had de reconstructie niet zo uitgevoerd kunnen worden. De gemeente beseft dat de ondernemers overlast gaan krijgen van de werkzaamheden, maar hoopt ook dat na deze werkzaamheden er een betere ontsluiting is van de westelijke bedrijventerreinen via de Mijlweg.

Ontwerp
De rijstroken van de Mijlweg worden tussen de aansluitingen A16-Laan der Verenigde Naties en de Van Leeuwenhoekweg verdubbeld van twee naar vier. Aangezien de Mijlweg aan de oostzijde voor een groot deel strak langs de A16 ligt, moet de extra ruimte voor de nieuwe rijbanen van de westzijde komen. Het afgelopen jaar hebben al de nodige werkzaamheden langs de Mijlweg plaats gevonden om deze extra ruimte te creëren. Zo is een deel van de showroom van het garagebedrijf Rogam weggehaald en is er voorbelasting geplaatst langs de westzijde van de Mijlweg.

Verbetering doorstroming en bereikbaarheid
De Mijlweg in Dordrecht is een belangrijk aansluitpunt op de A16. Om de doorstroming te verbeteren en files tegen te gaan, worden de rijstroken tussen de aansluiting met de Laan der Verenigde Naties en de Van Leeuwenhoekweg verdubbeld van twee naar vier. Dit verbetert de doorstroming vanaf de A16 en de bereikbaarheid van de westelijke bedrijventerreinen.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden, planning en omleidingen is te vinden op www.dordrecht.nl/mijlweg. Hier is steeds de meest actuele informatie over het project te vinden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.