Eneco en Woonbron bundelen krachten in het verduurzamen van woningen

13 januari 2013
Eneco en Woonbron bundelen krachten in het verduurzamen van woningen

DORDRECHT - Eneco en corporatie Woonbron hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst gesloten met als doel het verduurzamen van 46.000 woningen en het terugdringen van de CO2-uitstoot. Belangrijkste voordeel van deze samenwerking is dat huidige en toekomstige huurders in een comfortabele, duurzame woning kunnen wonen en het milieu vaart er wel bij. Huurwoningen energiezuiniger maken levert veel op. Marc van der Linden, lid Raad van Bestuur Eneco, en Bert Wijbenga, bestuursvoorzitter van Woonbron, markeren met deze ondertekening een volgende fase in de samenwerking tussen Woonbron en Eneco.

“Wonen en energie zijn zo onlosmakelijk met elkaar verbonden dat Woonbron en Eneco elkaar goed aanvullen in het bereiken van de duurzame doelen. Samenwerking moet leiden tot lagere woonlasten en duurzamere voorzieningen,” licht Bert Wijbenga toe. 

Comfortabel & Betaalbaar
“In de samenwerking gaat Eneco investeren in de duurzame installaties die worden ingezet in de woningen van Woonbron en geven we garanties over prestaties van deze installaties. Icoon voor de samenwerking is de Rotterdamse wijk Heijplaat, waar Woonbron en Eneco in samenwerking met andere stakeholders zoals de gemeente Rotterdam een energieneutrale wijk van gaan maken,” vertelt Marc van der Linden.

“Woonbron heeft in Eneco een partner gevonden die volledig is uitgerust om ons te helpen met het verduurzamen van de woningen en het terugdringen van de CO2-uitstoot. We zetten daartoe stevig in op het verduurzamen van warmte-installaties, het aanbrengen van zonnepanelen en het beïnvloeden van gedrag van bewoners. Samen hebben we alle benodigde kennis hiervoor in huis,” zegt Bert Wijbenga. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.