Twee maal winst voor het eerste team Dordrecht Lions

14 januari 2013 door Hennie van der Zouw
Twee maal winst voor het eerste team Dordrecht Lions

DORDRECHT - De Lions hebben afgelopen vrijdagavond de bloedstollende wedstrijd met 6-7 gewonnen van Romijnders Devils Nijmegen. Zondagmiddag troffen de Lions de  IJCU Dragons in Utrecht. Daar werd het 2-17 in het voordeel van de Lions.

Vrijdagavond werd afgereisd naar de ijsbaan Triavium in Nijmegen voor de wedstrijd  tegen Romijnders Devils die zoals, eerder ervaren, voor een verrassing kunnen zorgen. En die verrassing hebben de Lions ook gekregen. Het Dordtse doel werd verdedigd door Kevin Riedijk.
De Devils kwamen met een winnaars mentaliteit het ijs op en probeerde direct de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het heeft 13 minuten geduurd voordat de Lions de score konden openen. Het betrof een zogenaamd Delayed Penalty gescoord door Willy Schut na een assist van Jeroen van den Broek nadat de referee een uitgestelde penalty had aangegeven voor een speler van de Devils. Ondanks deze voorsprong werd het de Lions niet gemakkelijk gemaakt. Doordat de Devils genoeg vrijheid en de ruimte kregen waren de breakouts  snel en gevaarlijk en daar hadden de Lions niet altijd een antwoord op. Er werd in het verdedigingsvak soms paniek ijshockey gespeeld wanneer de druk te groot werd.

In de tweede periode vertaalde de drang om te winnen van de Devils in de gelijkmaker en na 8 minuten moesten de Lions zelfs tegen een 2-1 achterstand aankijken. Beide doelpunten werden gescoord tijdens een powerplay situatie. In deze fase van de wedstrijd leek het net of de Lions meer tegen zichzelf speelden dan tegen hun opponent. Daarbij werden ook veelvuldig penalty’s gemaakt door beide partijen waarbij de Lions toch wel de meesten in ontvangst namen. Er werd soms slordig gepasst en persoonlijke duels werden regelmatig verloren. Dit was duidelijk zichtbaar bij coach Alexander Jacobs die verbaal en non-verbaal liet blijken hier niet tevreden over te zijn. Uiteindelijk wist Valentijn Scheffe het tij te keren door met een rebound schot op gelijke hoogte te komen waarbij Willy Schut zorgde voor de assist. Met een 2-2 gelijke stand werd voor de tweede pauze afgefloten.

De derde periode begon veel beter voor de Lions. Na ruim vijf minuten speeltijd zorgde Ramon van Waardenburg voor het derde doelpunt. Hij scoorde vanuit en nagenoeg onmogelijke positie via de schaats van de Nijmeegse goalie. Het Dordtse spel werd beter en er werden weer goede combinaties gemaakt. Twee minuten daarna konden de Lions hun voorsprong vergroten door een doelpunt van Dion van’t Hof na een assist van Valentijn Scheffe en Carlo Mijnders. Het feestje leek compleet na een shorthanded doelpunt van Kyle Heffernan die de puck, na een one man actie hard de kruising injoeg. In diezelfde minuut kwamen de Devils terug met een treffer die de stand op 3-5 bracht. Dit hield de Devils duidelijk in de race, echter Bart Vink bracht weer rust nadat hij zojuist van de strafbank was gekomen en aangespeeld kon worden door Ramon van Waardenburg. Hij wist ‘the five-hole’ van de Nijmeegse goalie te vinden. En wederom maakte de Devils het ons weer moeilijk door binnen twee minuten terug te komen naar de stand 5-6.
Drie minuten voor het eindsignaal presteerde de Lions om kort achter elkaar twee penalty’s te veroorzaken. Ondanks de “twee man meer” situatie van de Devils wist Jeroen van de Broek als hoge man het zevende doelpunt shorthanded te scoren. De klok wees toen nog de resterende tijd van 2.09 min aan. Het fysieke overwicht van de Devils hield de spanning erin door de score terug te brengen naar 6-7 met nog 48 seconde speeltijd.
In de daarop volgende bloedstollende slotseconden bleef de stand ongewijzigd. Duidelijk opgelucht konden de spelers met drie punten in de zak het ijs verlaten.

Zondagmiddag stond het treffen met IJCU Dragons Utrecht op het programma. Het betrof hier een “walk over” door de Lions. Met 2-17 werd er gewonnen. De doelpuntenmakers waren: Jeroen van den Broek (3x), Mathias Persson (2x) Kyle Heffernan ( 4x) Valentijn Scheffe (2x), Ramon van Waardenburg (1x) Willy Schut (3x), Jasper Busink (1x), Kaleb Chillman (1x). Het enige minpuntje was de blessure van Dion van ’t Hof. Hij verloor begin tweede periode na een crosscheck korte tijd het bewustzijn.  

Volgende week zondag speelt het eerste team wederom een uitwedstrijd tegen het altijd lastige HIJS Hokij Den Haag. Aanvang 17.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.