Columnist Kronkelaar verwijt circus ROYAL schaamteloosheid in Dordt Centraal

09 januari 2013

Dordt Centraal heeft op de eigen website vandaag vaste columnist KRONKELAAR  een prominente plek gegeven. Voor de wekelijkse overdenking van Kronkelaar verwijst Dordrecht.net graag naar weekblad of website van Dordt Centraal. Gelet op de nieuwswaarde een samenvatting:

DORDRECHT -  Columnist Kronkelaar neemt vandaag in Dordt Centraal circusdirecteur Joop Teutenberg en zijn zoon de maat. Al jaren wordt  ROYAL door faillissementen achtervolgd.  Het wintercircus Royal had dan ook in een soap op RTV Dordrecht niet alleen met artiesten te maken, maar ook met curators. Kronkelaar schrijf over het feit dat nog geen bedrijf geld wil steken in Royal na een bedelbrief:  ,,Als ik ons lokale dagblad mag geloven heeft geen enkel bedrijf positief gereageerd op de opmerkelijke smeekbede om een lening, maar is het wonder toch geschied dankzij giften van particulieren.

Een felicitatie aan de circusdirectie is op z'n plaats. Misschien wel méér dan één. Telkens als je denkt dat het doek voor dit treurige toneel definitief valt, weten de clown en de spreekstalmeester weer een act te verzinnen om de broodnodige centjes op tafel te toveren. Het stond schaamteloos in de brief: als er niet snel geld zou komen, konden zelfs de artiesten van het laatste wintercircus niet geheel worden uitbetaald. Het is deze manier van zakendoen, die de heren van het familiecircus niet bij iedereen in de stad populair heeft gemaakt. Er zijn nogal wat mensen die voor hun verleende diensten of goederen niet betaald kregen. Na gemeente en Belastingdienst was er dit keer een curator, die de website van de vorige failliete inboedel te koop aanbood.”De conclusie van Kronkelaar is duidelijk: ,,Al even schaamteloos spraken de circusbazen hierover schande. Sterker nog, ze grepen het aan als hun jaarlijkse publiciteitsstunt. Als ik de circusfamilie zelf moet geloven moeten hun activiteiten geduid worden als cultureel erfgoed. Door een subsidie van de gemeente Dordrecht, de komst van een wel erg enthousiaste burgervader en een, overigens best leuke, real life soap op de lokale tv, zou je er bijna in gaan geloven.”

 

Meer wekelijks Kronkelaar in Dordt Centraal.

Deze krant vereschijnt op woensdag en vrijdag. De woensdag is de Kronkelaardag.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.