Kopers, Woonbron en gemeente geven samen startsein voor start nieuwbouw De Stormhoek

16 januari 2013
Kopers, Woonbron en gemeente geven samen startsein voor start nieuwbouw De Stormhoek

DORDRECHT - Het nieuwe jaar begint goed in Wielwijk. Volgende week start de bouw van nieuwbouwproject De Stormhoek. Op dinsdag 15 januari geven directeur Woonbron Dordrecht Erwin Zwijnenburg en wethouder Rinette Reynvaan samen met de kopers het officiële startsein voor de eerste bouwfase van woonplan De Stormhoek in Wielwijk, Dordrecht. Met het slaan van meerdere palen wordt weer een nieuwe mijlpaal in de wijkontwikkeling van Wielwijk bereikt. 

Trots 
Gemeente, wooncorporatie Woonbron en diverse partners zijn trots op de samenwerking tussen betrokken partijen die het mogelijk heeft gemaakt om te kunnen blijven investeren in de kwaliteit van wonen in Wielwijk. Goed voor de bewoners en ondernemers, goed voor de wijk. Het nieuwbouwproject De Stormhoek zorgt niet alleen voor een nieuwe woonplek in Dordrecht, maar demonstreert vooral ook woonkeuzemogelijkheden in Wielwijk. Samen met de nieuwbouw aan de Isaac Sweersstraat vormt De Stormhoek straks het nieuwe gezicht bij de nieuwe entree van de wijk. Verder is in Wielwijk een breed en divers woningaanbod op onderscheidende plekken met verschillende woningtypen, voor jong tot ouder te vinden. 
 
Groen en waterrijk plan
In de eerste fase worden 13 eengezinswoningen door aannemer Gebr. Verschoor gebouwd. Naar verwachting worden de woningen medio 2013 opgeleverd. Bijzonder is de keuze die kopers kunnen maken tussen ‘Klus‘ of ‘Klaarwoningen’. Het totale woonplan bestaat uit 36 eengezinswoningen en een appartementenvilla met 16 appartementen. Het plan komt tussen de Frans Naereboutstraat, Bloys van Treslongstraat en de Zuidendijk in de Reddersbuurt in Wielwijk. Twee van de drie voormalige flats zijn gesloopt en maken plaatsen voor deze nieuwe woningen. Met de sloop van het derde blok wordt over enkele maanden gestart. Geen massaal woonplan, maar karaktervol en gezellig van opzet met kleinere woonblokken variërend van 3 tot maximaal 6 woningen. De woningen zijn omgeven door water, veel groen en een parkje.   
 
Ontwikkeling Wielwijk gaat door
Het woonplan ligt ook gunstig in Wielwijk. Alle dagelijkse voorzieningen zitten dichtbij; de boodschappen en welzijnvoorzieningen liggen op het Admiraalsplein. Daarnaast ontwikkelt Wielwijk zich steeds verder. De nieuwe basisscholen zijn in ontwikkeling, de sportaccommodatie in de wijk is recent uitgebreid en in de nabije toekomst maakt de huidige doorgaande M.H. Trompweg plaats voor een nieuw parklint. Er zijn goede uitvalswegen en openbaar vervoersvoorzieningen. Voorop staat dat Wielwijk zich de komende jaren verder ontwikkelt tot een gevarieerde en groene Dordtse buitenwijk met veel oog voor de ontwikkeling van bewoners, variatie in woonvormen en ontplooiing van activiteiten.
 
Belangstelling
Interesse in één van de laatste drie Klus- of Klaar-woningen vanaf €168.000,- v.o.n. in fase 1. Meer weten over uw mogelijkheden? Neem dan contact op met Waltmann & Co. Makelaars (078) 613 43 11 of Vijfvinkel Trossèl Makelaardij (078) 613 96 00. Meer info: www.destormhoek.nl. Meer informatie over Wielwijk op www.wielwijk.nl.
 
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.