MEE Drechtsteden vernieuwd van start

18 januari 2013

DRECHTSTEDEN - MEE Drechtsteden is in Dordrecht per 1 januari 2013 vernieuwd van start gegaan als nieuwe maatschappelijke ondersteuningsorganisatie. De expertise van MEE op het gebied van mensen met een beperking is uitgebreid met de welzijnskennis van DWO. In Hendrik-Ido-Ambacht valt het ouderenadvies van A3 Welzijn nu onder MEE. Deze bundeling van krachten heeft als doel om bewoners met en zonder beperking zelfstandiger te maken. Met de wijkgerichte aanpak zijn de lijnen kort: medewerkers van MEE zijn direct aanspreekbaar voor wijkbewoners.   

Wijkgerichte aanpak
In Dordrecht werken de medewerkers van MEE in zes wijkteams en werken nauw samen met de bewoners, vrijwilligersorganisaties, gemeente en andere organisaties in de wijk. Zij pakken vragen op van bewoners, die problemen ervaren in het meedoen in de buurt of aan de samenleving. Zowel mensen zonder als met beperking kunnen bij de nieuwe MEE-organisatie terecht. De expertise van beide organisaties is en blijft behouden. De wijkteams werken veelal vanuit de verschillende wijkcentra.    
 
Leerwerkplekken
In 2012 is een aantal wijkcentra in Dordrecht gesloten. Gebouwen zijn gesloten vanwege de lage bezetting of de aanwezigheid van alternatieve ontmoetingsplaatsen in de omgeving. De accommodaties die open zijn gebleven, hebben naast hun functie van laagdrempelige ontmoetingsplek ook de functie van leerwerkbedrijf gekregen. De leerwerkplekken zijn voor wijkbewoners met een uitkering of mensen uit zorginstellingen die een dagbesteding zoeken. Wijkbewoners kunnen zich zodoende ontwikkelen. De medewerkers van MEE Drechtsteden werken nauw samen met deze wijkbewoners en bieden ondersteuning waar nodig. 
 
Inzet sociale netwerk
De medewerkers van MEE werken vanuit Sociale NetwerkStrategieën. Het resultaat van deze manier van werken is dat het gezin, de familie en het sociale netwerk nadrukkelijk worden betrokken bij het zoeken naar oplossingen voor de problemen die een bewoner of gezin ervaart in het meedoen. 
 
Bereikbaarheid
U kunt MEE Drechtsteden op werkdagen bereiken van 9.00 tot 17.00 op T 078 750 89 00 of per e-mail servicebureau@meedrechtsteden.nl. De website www.meedrechtsteden.nl wordt binnenkort aangepast aan de nieuwe situatie. Hierop zijn dan ook de verschillende wijklocaties, de diensten en de werkwijze terug te vinden. In de gemeenten Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht is er niks veranderd.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.