Eerste team Dordrecht Lions verstevigt koppositie.

21 januari 2013 door Hennie van der Zouw
Eerste team Dordrecht Lions verstevigt koppositie.

DORDRECHT - De Lions hebben afgelopen zondagavond in een fysieke wedstrijd tegen Hys Hokij Den Haag een overtuigende overwinning behaald. De wedstrijd werd met de stand 2-5 in het voordeel van de Lions afgesloten.

Zondagmiddag werd ondanks weeralarm oranje toch afgereisd naar het sportcentrum de Uithof in Den Haag. Bij winst konden de Lions hun koppositie in de competitie verstevigen en dat hebben zij ook gedaan. Coach Alexander Jacobs kon helaas geen gebruik maken van forward Danny Donders. Bij de warming up bleek dat hij teveel last had van zijn knieblessure.
Dordrecht Lions schoot na het fluitsignaal overtuigend uit de startblokken. Binnen 50 seconden werd er al een gevaarlijke break out gecreëerd waarbij Willy Schut alleen voor de Haagse goalie Van Leeuwen kwam te staan. Helaas werd dat niet omgezet in een doelpunt. Ondanks diverse pogingen werd  na negen minuten speeltijd de score geopend door Kyle Heffernan na een assist van Tim Donders. De Lions speelden op dat moment power play doordat zij  met 2 spelers meer op het ijs stonden.
Ongeveer anderhalve minuut daarna werd defence Roy van de Wouw met een game misconduct naar de kleedkamer gestuurd. Hij had kort daarvoor de Haagse speler Bas Britstra gecheckt die met een schouderblessure het ijs moest verlaten. Hij werd later per ambulance afgevoerd.
 
Hys Hokij wilde in het begin van de tweede periode wat terug doen. Dit resulteerde in de gelijkmaker tijdens de penalty kill van de Lions, middels een mooie tip-in, waarbij goalie Kisito Zonneveld kansloos was. Acht minuten daarna kwamen de Lions wederom op voorsprong.  Bart Vink kon tijdens de power play het aanvalsvak inrijden waarbij Kyle Heffernan positie innam voor de rebound. Dat laatste was echter niet nodig want het wrist shot van Bart Vink voldeed aan de verwachtingen. Het tweede doelpunt kon genoteerd worden.  Met nog 11 minuten op de klok wist Jeroen van Broek het net te vinden nadat de Haagse goalie werd gescreend. Dion van’t Hof en Bart Vink waren goed voor de assist.
Met deze 1-3 stand gooide Hys Hokij het gas er volledig op maar dat werd ondanks wat gevaarlijke situaties niet omgezet in doelpunten. Na het fluitsignaal voor de tweede pauze konden de Lions met een ongewijzigde stand de kleedkamer opzoeken.
 
De derde periode begon wederom met goed positiespel van de Lions. Binnen 47 seconden wist Jeroen van den Broek, een door Willy Schut aangespeelde puck uit de lucht te scheppen waarbij de Haagse defence werd omspeeld. 1-4 was een feit.  De kunst is dan om niet te veel risico te nemen en de wedstrijd veilig uit te spelen. Met nog 3.46 minuten op de klok kwam Hys Hokij qua score wat dichterbij en met een 2-4 stand werd het toch weer een wedstrijd. Toch bleven de Lions de wedstrijd constant controleren. Ondanks de penalty kill waarbij de Lions op een gegeven moment met twee man minder op het ijs stonden. Met nog geen minuut te spelen haalde de Haagse coach zijn goalie eraf, inruil voor een zesde veldspeler. Achteraf bleek dit de verkeerde beslissing te zijn. Na een knappe face-off in het verdedigingsvak van de Lions kon Bart Vink, samen met Mathias Persson de aanval openen. Met een twee op één situatie liet Bart Vink de eer aan Mathias Persson die het empty net wist te vinden. Met de stand 2-5 werd de wedstrijd uit gespeeld.
 
Coach Alexander Jacobs:” Dit betrof onze beste wedstrijd van het seizoen. Voor je staat een trotse en tevreden coach. We zijn echter te kort geschoten om de wedstrijd niet in een vroeg stadium te beslissen. We hebben ons ook niet laten provoceren en dat was juist waar alle ogen op gericht waren.  Den Haag heeft zeker 40 minuten achter de feiten aan geschaatst en de goed keepende goalie Claudia van Leeuwen heeft haar ploeg in de wedstrijd gehouden. In deze wedstrijd heb ik ook de jongens die normaal gesproken geen penalty kill spelen een kans gegeven. Die kans hebben zij ook gepakt. Dat is knap en geeft vertrouwen.  De Man off de Match is in deze niet van toepassing. Ik wil liever spreken over een team effort”.
 
Volgende week zaterdagavond wordt de uitwedstrijd gespeeld tegen Zoetermeer Panters. Aanvang 20.00 uur
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.