Politie Dordrecht: Boulevard of Dance trekt dertigduizend bezoekers

01 mei 2010

DORDRECHT - Hoeveel bezoekers moet je op Oranjedag halen in Dordrecht om media aandacht te krijgen? RTV Rijnmond zoemde vooral in op de dancetour op de Spuiboulevard. De organisator had het over 25.000 (!) bezoekers. De politie ging vandaag in een persbericht nog verder. ,,Het grootste bezoekersaantal lag bij Boulevard of Dance in Dordrecht, ongeveer 30.000 mensen bezochten het oranjefestijn op de Spuiboulevard. Dankzij de aanwezigheid van de beveiligingsorganisatie tijdens dit feest konden opstootjes in de beginfase de kop in worden gedrukt.”

AD De Dordtenaar heeft het niet over de belangstelling voor de tiende dance- aflevering, maar over een alcohol controle aldaar. Verder zoekt de krant het  vooral in de sfeer met veel foto’s binnen in.

Ook de reportage bij RTV Dordrecht brengt  in beeld dat dertigduizend mensen veel muziekplezier hadden op de Spuiboulevard, waarover buurtbewoners zo een eigen mening eerder in de media hebben geuit.

Inmiddels staat de opnamen ook op www.RTVDordrecht.nl

Het meest markante moment was het drinken van oranjebitter. De verslaggever stelde burgemeester Arno Brok voor om in één keer de oranjebitter  naar binnen te gooien. Brok bedankte vriendelijk voor de eer en keek in de stijl van Gertjan Dröge in de camera toen de dienstdoende reporter in een recordtijd de oranjebitter soldaat maakte. Zie ook het filmpje op www.RTVDordrecht.nl

Buitenlanders veel aandacht op RTV Dordrecht. De TV-reportage begon, door problemen, niet precies vrijdagavond om 20 uur, maar vijf kwartier later.

Kortom: RTV Rijnmond, RTV Dordrecht en AD De Dordtenaar gaven een eigen kijk op Oranjedag in Dordrecht. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.