Glen Nederhof: "Wat gunnen we de lokale ondernemers?"

29 januari 2013
Glen Nederhof: "Wat gunnen we de lokale ondernemers?"

DORDRECHT - De fractie Beter Voor Dordt heeft het College deze week vragen gesteld over het aanbestedingsbeleid van Dordrecht en de Drechtsteden.

Glen Nederhof (Beter Voor Dordt):" Al enige tijd ontvangt onze fractie van ondernemers signalen dat relatief veel opdrachten worden uitbesteed aan bedrijven buiten de regio.
Door het strakke aanbestedingsbeleid in Dordrecht en de Drechtsteden zouden ‘eigen lokale bedrijven’ steeds minder aan bod komen.

We vinden het belangrijk dat we zoveel mogelijk ondernemers uit Dordrecht en de regio inschakelen wanneer werkzaamheden moeten worden verricht. Dit is goed voor onze lokale economie en werkgelegenheid. In de afwegingen zou mee genomen moeten worden  dat dit natuurlijk niet ten koste mag gaan van de kwaliteit van de uit te voeren opdracht.
Vaak zijn de aanbestedingsprocedures erg complex en dit kan door bedrijven als ontmoedigend worden ervaren.

Wij vragen het College te zoeken naar mogelijkheden tot het aanbrengen van een meer evenwichtige verdeling. Daarnaast vragen we het College ook om te zoeken naar mogelijkheden om voor lokale en regionale bedrijven enige begeleiding bij aanbestedingsprocedures beschikbaar te stellen zodat zij een betere kans maken bij een aanbestedingsprocedure.

Zoals gezegd zijn de ondernemers uit Dordrecht en de regio de motor van onze lokale economie en werkgelegenheid. Daarnaast zijn ze maatschappelijk vaak meer betrokken bij de stad en regio en verzorgen ze bijvoorbeeld ook vaak de sponsoring van diverse activiteiten in onze stad. Daarom wil de fractie van BETER VOOR DORDT dat deze bedrijven een betere kans maken.
Bij gelijke geschiktheid gaan wij voor LOKAAL", aldus Glen Nederhof en Aydin Gündogdu van Beter Voor Dordt.

Op de foto: Burgemeester Brok op bezoek bij Banketbakkerij Van der Sterre.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.