Ereburger Jannie van der Loos vraagt om meer betrokkenheid van Dordtse politiek bij voedselbank

29 januari 2013

DORDRECHT – Oud-wethouder en ereburger van Dordrecht, Jannie van der Loos, vraagt het Dordtse politiek eindelijk echte aandacht te geven aan de voedselbank. Zij vindt het jammer dat de voedselbank, als extra steun voor steeds meer Dordtenaren die het moeilijk hebben, zo weinig weerklank krijgt van de gemeenteraad. Van der Loos spreekt als voorzitter van de voedselbank op RTV Dordrecht met Ad van den Herik in zijn programma 'In gesprek met.' Het gesprek is woensdag vanaf 18.00 uur te zien.

De voedselbank werkt samen met 'de Hoop' en daar is Van der Loos erg blij mee, zo zegt zij in de voormalige Maranathakerk in Dubbeldam.

 

(laatste nieuwsbericht van de Voedselbank op de eigen site)

Voedselbank Dordrecht gaat zelfstandig verder

De voedselbank in Dordrecht gaat in de loop van 2013 volledig zelfstandig functioneren. Momenteel wordt de Dordtse voedselbank nog bevoorraad door de hoofdlocatie in Rotterdam. Volgend jaar begint voedselbank Dordrecht een nieuw distributiecentrum in samenwerking met Werkvisie De Hoop. De voedselbank hoopt hierdoor de hulpverlening dichterbij de ontvangers te kunnen organiseren.

De voedselbank in Rotterdam stuurt wekelijks ruim 260 voedselpakketten naar Dordrecht. Omdat het aantal aanvragen voor pakketten toeneemt, verwacht de voedselbank in Rotterdam op termijn de pakketten voor Dordrecht niet meer te kunnen leveren. Rotterdam heeft dan alle voedselpakketten nodig voor de eigen inwoners. De voedselbank Dordrecht wil in september 2013 volledig zelfstandig draaien. In aanloop daar naartoe wordt het aantal pakketten dat in Dordrecht wordt samengesteld stapsgewijs vergroot. Nieuwe aanvragen worden zo spoedig mogelijk volledig in Dordrecht behandeld. De huidige ontvangers zullen stapsgewijs een 'echt Dordts' voedselpakket krijgen. Aanvragen van voedselhulp gebeurt nu via Rotterdam, straks worden mensen in Dordrecht aangemeld. Op deze manier organiseert de voedselbank de zorg dichtbij de ontvangers. De nieuwe voedselbank wil ook mogelijkheden voor vrijwilligerswerk of hulp bij budgettering bieden.

Samenwerking met De Hoop

Om een zelfstandige doorstart te realiseren, gaat de voedselbank een nieuw distributiecentrum inrichten op het terrein van Stichting De Hoop. Werkvisie De Hoop zorgt voor vrijwilligers die de pakketten inpakken. Cliënten die bij De Hoop zijn opgenomen voor verslavingsproblemen of psychische problemen, kunnen zo bij de voedselbank werkervaring opdoen.

Ongeveer 260 gezinnen in Dordrecht ontvangen wekelijks een voedselpakket. Dit zijn gezinnen die zo weinig te besteden hebben dat ze onvoldoende geld hebben voor hun eigen maaltijden. De voedselbank gaat verspilling van voedsel tegen door dit bij bedrijven in te zamelen en gratis te verstrekken aan mensen die dat nodig hebben.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.