Regionale sprekers bij thema fietsen in duurzaamheidscafé Dordrecht

02 februari 2013
Regionale sprekers bij thema fietsen in duurzaamheidscafé Dordrecht

Drechtsteden -   Het "Burgerplatform Duurzaamheid' in Dordrecht heeft de laatste tijd veel mensen uit de regio te gast in het duurzaamheidscafé. Wethouder Henk Mirck uit Zwijndrecht wonend in Heerjansdam komt vaak langs, maar ook uit andere regio steden zoals Alblasserdam en Dordrecht is er veel belangstelling. 

Fietscafés, kleine stallingen, goede rekken. Dordrecht en ook de regio kan nog veel aantrekkelijker worden voor fietsers. Bezoekers van het Dordts Duurzaamheidscafé wordem op woensdag 13 februari uitgedaagd om mee te denken over verbeteringen voor de fietser in onze regio. Aanwezig zullen zijn: de Dordtse wethouders Rinette Reynvaan en Harry Wagemakers en Wilco Scheurwater de voorzitter van de Regionale projectgroep Verkeersveiligheid.

Ook zullen er twee sprekers aanwezig zijn: Kevin Mayne van de European Cycling Federation, hij zal tijdens het café aantonen dat andere steden in de wereld inmiddels voorlopen op onze regio, en Ineke Spapédirecteur van adviesbureau SOAB (verkeers- én stedenbouwkundige ingenieur) zal Nederlandse voorbeelden laten zien van hoe het ook kan.

Fietsen is steeds meer een lifestyle. Mensen onderscheiden zich met hun fiets: kratten voorop, bakfietsen, gepimpte fietsen. Het bevorderen van het fietsgebruik is belangrijk in de stap naar duurzamer verkeer en vervoer.

Het is nu een uitgelezen moment om mee te praten. Er is een nieuwe fietsbeleidsnota in de maak. En de lokale politieke partijen zijn bezig met het schrijven van hun verkiezingsprogramma's.

Dordrecht heeft de afgelopen 10 jaar bijna geen geld vrijgemaakt voor fietsbeleid, terwijl het fietsgebruik toeneemt. In het mobiliteitsplan Drechtsteden speelt de fiets wel een belangrijke rol.

Behalve de twee sprekers zijn onder anderen te gast Sjoerd Veerman, portefeuillehouder Bereikbaarheid Drechtsteden, de Dordtse wethouders Rinette Reynvaan en Harry Wagemakers en Wilco Scheurwater, voorzitter van de Regionale projectgroep Verkeersveiligheid. De presentatie is in handen van Hans Berrevoets en Conny Taheij. Het Duurzaamheidscafé, een initiatief van het burgerplatform 'Duurzaamheid Dordrecht,' vindt plaats in het Duurzaamheidscentrum Weizigt aan het Van Baerleplantsoen en begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

www.dordtduurzaam.nl

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.