Literaire voorkeur Marieke van Leeuwen in etalage van LeesLETTERS aan de Vleeshouwerstraat

03 februari 2013
Literaire voorkeur Marieke van Leeuwen in etalage van LeesLETTERS aan de Vleeshouwerstraat

DORDRECHT - In de maand februari is in de etalage van de speciaalzaak leesLETTERS aan de Vleeshouwersstraat 17 te zien welke boeken een belangrijke rol spelen in het leven van de stadsdichter en theatermaker Marieke van Leeuwen. Zij vervult de rol van stadsdichter al vanaf 2010 tot 2014. Over haar opvolger of opvolgster loopt al een discussie waarbij namen worden genoemd als Kees (C.A.) Klok en Peter M. van der Linden. Voor LeesLETTERS is de Stadsdichter van nu nog steeds actueel dus daarom de aandacht in een bericht.

Nachtkastje
Welk boek is zo mooi, dat je het altijd in je buurt wilt hebben? Bijvoorbeeld in je nachtkastje? De etalage van LeesLETTERS biedt elke maand een kijk in het nachtkastje van een bekende of minder bekende stadgenoot. Zo deelt deze persoon zijn of haar leesvoorkeur met de toevallige voorbijganger. En het delen van leesvoorkeuren werkt vaak aanstekelijk.

Lezen én schrijven
Boeken nemen in het leven van Marieke van Leeuwen een centrale plaats in. Als kind noemt ze onder andere Winnie de Poeh van A.A. Milne als belangrijk boek. In haar latere leven is ze niet alleen lezer, maar ook zelf actief als dichter en auteur. Haar werk als stadsdichter is op allerlei Dordtse plekken te zien en te horen. Voor leesLETTERS schreef ze het gedicht ‘ik wil de letters spellen’, speciaal voor kinderen voor wie het (leren) lezen en spellen niet zo vanzelfsprekend is.

Eind 2012 kwam haar boek Lichtkind uit, een kerstverhaal met cd.


 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.