Clienten Voedselbank binnenkort op onverkochte plaatsen in theaters?

07 februari 2013 door Hennie van der Zouw
Clienten Voedselbank binnenkort op onverkochte plaatsen in theaters?

DRECHTSTEDEN - Vanaf maandag 24 december 2012 kunnen in de schouwburgen van Amsterdam, Rotterdam en Haarlem cliënten van de Voedselbank op vertoon van hun aansluiting bij de Voedselbank op de dag van een voorstelling terecht voor de onverkochte plaatsen. De verwachting is dat dit initiatief snel landelijke navolging zal krijgen.

Initiatiefnemer is het landelijk bekende theatergezelschap Orkater. Zij roept theaters en culturele instellingen in heel Nederland op, zich aan te sluiten bij dit initiatief. 
 
Ook de theaters en voedselbanken van onze Drechtsteden zijn inmiddels met dit initiatief bezig. De reacties van beide zijden zijn overwegend positief. Wel willen de voedselbanken dit initiatief eerst nog in hun bestuursvergadering bespreken. De reacties van de theaters en culturele centra variëren van geïnteresseerd tot zeer enthousiast.
 
Ruud Lammers stelt in een brief aan de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden aan de heer Arno Brok, voorzitter van het bestuur: 'Het zou reuze prachtig zijn als de theaters in onze regio het initiatief van theatergezelschap Orkater zouden oppakken en de onverkochte stoelen in hun theaters gratis ter beschikking zouden stellen van mensen die gebruik (moeten) maken van de Voedselbank".
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.