Groeiende belangstelling voor Grote Armoededebat in Buitenwacht Dordrecht

07 februari 2013

DORDRECHT - Voedselbanken draaien overuren, in ruil- en weggeefwinkels is het drukker dan ooit. Steeds meer stadsgenoten hebben het maar wat moeilijk om ‘de eindjes aan elkaar te knopen’. Armoede in Dordt is al lang geen onzichtbaar fenomeen meer.
Hoe bestrijden we dit? Delen we meer ‘gratis vis’ uit of voorzien we iedereen van de juiste hengel?

Over dit onderwerp gaat het op woensdag 20 maart  in De Buitenwacht aan de Bosboom Toussaintstraat, waar die avond het achtste Grote Dordtse Stadsdebat in het teken staat van toenemende armoede in Dordrecht. De discussieavond begint om 19.00 uur en iedereen is van harte welkom om mee te praten of om te komen kijken en luisteren. De belangstelling is tot dusver groot te noemen, maar de organisatie gaat er vooralsnog vanuit dat er in het gebouw van de Buitenwacht plek is voor iedereen.

Na afloop van de discussie gaan diverse ‘sociale organisaties’ in Dordrecht, onder leiding van Buitenwacht-voorzitter Riet Duykers, desgewenst dieper op de materie in. Dat gebeurt ook in De Buitenwacht, terwijl tevens in de discussiezaal, onder het genot van een hapje en een drankje, infomeel kan worden doorgepraat en ‘genetwerkt’.

De eerste zeven edities van het Grote Dordtse Stadsdebat (GDS), dat alweer ruim twee jaar lang elk kwartaal door vertegenwoordigers van de Dordtse pers georganiseerd wordt, vonden plaats in de aula van het Dordrechts Museum. Op die plek zal ook de zomereditie van het GDS plaatsvinden, maar de organisatie wil zo nu en dan ook de buitenwijken in. Debatavonden in Sterrenburg en Stadspolders staan inmiddels al ‘in de steigers’.

Het ‘Armoededebat’ in De Buitenwacht wordt gepresenteerd door Thijs Blom van RTV Rijnmond en journalist Kees Thies (o.a. dagelijks columnist bij AD De Dordtenaar). Gastheer die avond is journalist Hans Berrevoets.

De Buitenwacht is gevestigd in een voormalig kerkgebouw aan de Bosboom Toussaintstraat  67 in Dordrecht. Aanvang: 19.00 uur

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.