Raadsdebat over mankementen Sportboulevard dinsdagavond in het Stadhuis

10 februari 2013
Raadsdebat over mankementen Sportboulevard dinsdagavond in het Stadhuis

DORDRECHT -  Het grote debat in de gemeenteraad over alle mankementen rond het 55 miljoen kostende project Sportboulevard staat voor dinsdagavond i20 uur in het Stadhuis op de agenda.

Het vertrekpunt is dat er verkeerde bouten zijn gebruikt om de lampen aan op te hangen. Zink was voorgeschreven en was volgens deskundigen de helft goedkoper dan de roest vrije stalen, die niet meer mochten worden gebruikt na een ongeluk in het zwembad van Tilburg.  Zinken bouten waren wel voorgeschreven, maar de monteur ging met de verkeerde bouten omhoog voor de bevestigingen van lampen en andere zaken in het zwembad. Toen het signaal kwam, dat er iets niet klopte, werd niet direct actie ondernemen. Ook werd de wethouder niet geïnformeerd. In het Stadskantoor wordt gesproken over menselijke fouten. Daarop is reeds eerder in gespeeld:

Een bericht dat eerder op Dordrecht.net stond:

Terwijl columnist Kees Thies de ambtenaren op de korrel neemt, die wisten van de val van een lamp in het zwembad, moet het college van burgemeeester en wethouders zich verantwoorden. De PvdA, D66 en ook de VVD willen meer weten. De PvdA kondigt het debat alvast aan:

RAADSDEBAT OVER VEILIGHEID SPORTBOULEVARD OP DINSDAG 12 FEBRUARI A.S. IN STADHUIS

Al een jaar is nl. bekend dat ook in het Dordtse zwembad de verkeerde bouten zijn gebruikt. Ook is de PvdA geschrokken van de forse kosten die het vervangen van alle bouten en verkeerde constructies met zich meebrengt: nl een miljoen euro.

De PvdA vroeg direct om een raadsdebat om duidelijk te krijgen hoe dit heeft kunnen gebeuren. Inmiddels willen alle partijen dat en is de raadsvergadering vastgesteld.

Het raadsdebat over het gebeuren en over de algehele veiligheid van de Sportboulevard vindt plaats op dinsdag 12 februari a.s. vanaf 20.00 uur in het Stadhuis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.