,,Dordrecht heeft laatste tien jaar bijna geen geld vrijgemaakt voor de fiets"

11 februari 2013
,,Dordrecht heeft laatste tien jaar bijna geen geld vrijgemaakt voor de fiets"

DORDRECHT -  De fietsersbond Drechtsteden tikt in het eigen blad het Dordtse politiek op de vingers. De laatste tien jaar zou Dordrecht bijna geen geld hebben vrijgemaakt voor de fietsers, terwijl het gebruik van de fiets blijft toenemen. De fietsersbond vindt deze constatering een extra aansporing om iedereen op te roepen mee te doen aan het fietsdebat aanstaande woensdag vanaf 20.00 uur in het Koetshuis van Weizigt.

De bond belicht dat op de volgende wijze:

'Dordrecht kan nog veel aantrekkelijker worden voor fietsers. Denk en praat mee over verbeteringen en aanbevelingen tijdens het Dordts Duurzaamheidscafé op woensdag 13 februari. Kevin Mayne van de European Cycling Federation toont tijdens het café dat andere steden in de wereld inmiddels op ons voorlopen. Ineke Spapé, directeur van adviesbureau SOAB (verkeers- én stedenbouwkundig ingenieur) laat Nederlandse voorbeelden zien van hoe het ook kan. Fietsen is steeds meer een lifestyle. Mensen onderscheiden zich met hun fiets: kratten voorop, bakfietsen, gepimpte fietsen. Het bevorderen van het fietsgebruik is belangrijk in de stap naar duurzamer verkeer en vervoer.'

'Tijdens het café kunt u meedenken en praten over hoe het beter kan. Dat kan deze avond in kleine groepen. Het is nu een uitgelezen moment, want er is een nieuwe fietsbeleidsnota in de maak. En de lokale politieke partijen gaan aan de slag met het schrijven van hun verkiezingsprogramma’s."

Goed om te weten: In het mobiliteitsplan Drechtsteden speelt de fiets een belangrijke rol. Behalve de twee sprekers zijn onder anderen te gast Sjoerd Veerman, portefeuillehouder Bereikbaarheid Drechtsteden, de Dordtse wethouders Rinette Reynvaan en Harry Wagemakers en Wilco Scheurwater, voorzitter van de Regionale projectgroep Verkeersveiligheid.

Twitteraccount Fietsersbond
Sinds 1 februari beschikt de afdeling Drechsteden over een eigen twitteraccount, @fbdrechtsteden. Dat wordt gebruikt om actuele zaken te melden over fietsen en de Fietsersbond in de Drechtsteden. Je kunt je natuurlijk ook aanmelden als volger. Zodra er iets nieuws op de website van de afdeling wordt geplaatst wordt dat via het account @fbdrechtsteden bekendgemaakt. Via dit account is het ook mogelijk vragen te stellen. Die vragen komen binnen bij het secretariaat en worden zo snel mogelijk beantwoord.

#dcfiets en duurzaamheidscafé
Deze afkorting staat voor Duurzaamheidscafé en fietsen. Door dit woord #dcfiets in een twitterbericht te gebruiken kunnen alle berichten die gaan over het fietsen in Dordrecht op een eenvoudige manier worden verzameld. Zo kan iedereen de mening te weten komen over het gewenste fietsbeleid. Die informatie wordt gebruikt tijdens de informatieavond op 13 februari in het duurzaamheidscafé en daarna bij het overleg met de gemeente over het nieuwe beleid en met de politieke partijen over hun programma.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.