Dordrecht viert carnaval

11 februari 2013 door Hennie van der Zouw
Dordrecht viert carnaval

DORDRECHT - Op zaterdag 9 februari barst het carnaval ook in Dordrecht los. Weliswaar op een bescheidener wijze dan onze vrienden uit het zuiden het vieren.

De optocht voert van de Burgemeester de Raadtsingel naar het stadhuis waar Prins Krabbejanus de Dertigste de sleutel van de stad zal ontvangen.

Ook burgemeester Arno Blok doet enthousiast mee op het stadhuis.

Achter Prins Krabbejanus verschuilt zich rasdordtenaar Rinie Boon (zie ook link onder), en samen met zijn 'opper' Chris Timmermans doet hij zijn uiterste best er een groot feest van te maken. De kroegentocht van afgelopen vrijdagavond gaf al aan dat Dordrecht op de goede weg is. Een groep van ongeveer 150 man trok toen al feestend van kroegje naar kroegje.

Zaterdagmiddag was er een groot feest op het Scheffersplein gepland, maar de belangstelling viel behoorlijk tegen. De carnavalsoptocht later op de middag trok gelukkig wel veel bekijks, en geeft aan dat er ook in Dordrecht carnaval gevierd kan worden.    

Foto's: Izaak van den Berg

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.