Fietsersbond Drechtsteden verzamelt nog klachten over stoplichten

12 februari 2013
Fietsersbond Drechtsteden verzamelt nog klachten over stoplichten

DORDRECHT - De fietsers hebben veel klachten over stoplichten in Dordrecht en de regio. Dat is de lijn die te ontdekken valt in de klachten die zijn verzameld op de site van de regionale fietsersbond. De stoplichten zijn fietsonvriendelijk afgesteld en de auto's krijgen vaker voorrang.

Op sommige plekken in Dordrecht kunnen de fietsers twee of drie keer voor rood moeten wachten en de automobilist kan in één keer door.

Fietsers die vanaf de Galileilaan over het kruispunt richting Keplerweg willen rijden, hebben vaak twee keer rood. Bij de Laan der VN /Rondweg zit de kans erin dat drie keer rood wordt getroffen. De drukknopsystemen werken ook niet overal, zo wordt op het meldpunt doorgegeven.

De toekomst van het fietsen staat morgenavond (woensdag) op het programma van het duurzaamheidscafé in natuurcentrum Weizigt in Dordrecht.

Meer informatie is te vinden op http://drechtsteden.fietsersbond.nl.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.