Dordrecht fietst minder dan gemiddeld, maar wil fietsstad worden

14 februari 2013
Dordrecht fietst minder dan gemiddeld, maar wil fietsstad worden

DORDRECHT – In Dordrecht wordt minder gebruik gemaakt van de fiets, dan volgens het landelijke gemiddeld. De stad zal dus nog veel meer moeten doen  om fietsstad 2014 te worden.  William Nederpelt kreeg in het Reformatorisch Dagblad (RD) de kans mogelijkheden te schetsen voor een fietsvriendelijker stad: ,,Speciale horeca voor fietsers, kleine stallingen, goede rekken; Dordrecht kan nog veel aantrekkelijker worden voor fietsers. Ook het gemeente­bestuur heeft die ambitie. B en W mikken stiekem zelfs op de titel Fietsstad 2014. Voordat het zover is, moet er nog heel wat gebeuren. „Er is een cultuuromslag nodig”.

Peter Tromp en Fokko van der Straaten maakten van het duurzaamheidscafe fietsen een reportage. Vanavond is dat te zien op RTV Dordrecht. Nieuwsverslaggever Peter Tromp: ,,Dordrecht gaat geen fietstad worden in 2014 is de conclusie. Kijk vanavond in het RTV Dordrecht nieuws!"

Daarin is ook te zien, dat van de 430 gemeentes in Nederland wat betreft het fietsklimaat Dordrecht volgens een onderzoek in de achterhpoede zit. Alblasserdam scoort beter.

www.refdag.nl/nieuws/binnenland/dordrecht_wil_aantrekkelijke_fietsstad_worden_1_71516
 


 
 


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.