,,Inrichting Albert Heyn binnenstad Dordrecht fietsonvriendelijk`

16 februari 2013

DORDRECHT - De fietsersbond Drechtsteden vindt dat Albert Heyn in Dordrecht (Achterom) niet fietsvriendelijk is en een voorbeeld kan nemen aan AH Utrecht:

et voorbeeld van Albert Heyn in de Nagtegaalstraat in Utrecht werd aangehaald. Daar is in de hal van de Albert Heyn een parkeerplaats voor fietsen. Deze parkeerplaats is bijvoorbeeld na sluitingstijd van de winkel niet meer toegankelijk. Albert Heyn bereikt daarmee dat in principe alleen haar klanten daar parkeren. Daarnaast maakt ze zichtbaar dat fietsers welkom zijn.

Dit laatste is in schril contrast met bijvoorbeeld de Albert Heyn aan de Achterom in het centrum van Dordrecht (foto). Daar is het goed geregeld voor automobilisten, terwijl fietsers geen beschikking hebben over een goede stallingsvoorziening. Fietsers staan dus in de gehele straat 'wild' geparkeerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.