PKC wint finale Rijnmond Korfbal Cup van Deetos

20 februari 2013
PKC wint finale Rijnmond Korfbal Cup van Deetos

DORDRECHT -  In de Deetos-hal aan de Vorrinklaan in Dordrecht werd op dinsdag 19 februari de finale gespeeld om de Rijnmond Korfbal Cup tussen DeetosSnel en PKC.

Tom Kalkman mocht bij PKC zijn opwachting in de startformatie maken en liet direct zien ook op de weg terug te zijn door twee treffers op rij. Raymond Witvliet deed hetzelfde voor DeetosSnel (2-2) waarna de wedstrijd tot 6-6 redelijk in evenwicht bleef wat betreft het scoreverloop. Met nog zo'n tien minuten tot de rust zette PKC wat meer aan en binnen enkele minuten liep het verschil op via 6-10 en 7-12 om bij het rustsignaal 8-14 op het scorebord te zien staan.

In de rust werd Richard Kunst gewisseld voor Danny den Dunnen en kwam Nadhie den Dunnen in het veld voor Lara Boonstoppel. PKC ging door waar het de eerste helft mee geëindigd was: scoren over meerdere schijven.

Nadhie liet direct zien scorend van belang te kunnen zijn: twee treffers binnen een minuut brachten het verschil op acht: 7-15. Toen ook Suzanne Struik en Danny den Dunnen (2x) zich met het scoren gingen bemoeien, was er voor DeetosSnel geen houden meer aan. PKC ging steeds frivoler spelen, liep uit naar tien verschil bij 9-19 en vond het daarna wel even best en nam gas terug.

Voor DeetosSnel de mogelijkheid om de achterstand wat draagbaarder te maken en tot 13-19 terug te komen. Met nog een goed kwartier te spelen wisselden Ben Crum en Jan de Jager door: Tim v.d. Berg kwam voor Jeroen Euser en scoorde direct met zijn allereerste bal 13-20. Halverwege was het 15-20, omdat het mocht. Dichterbij mocht DeetosSnel echter niet en het verschil werd in de slotfase op minimaal vijf gehouden. Eindstand in Dordrecht: 21-27.

Een onbedreigde overwinning voor PKC, dat daarvoor niet eens voluit behoefde te gaan. De Rijnmond Korfbal Cup blijft dus voor de derde keer op rij in Papendrechtse handen.

Foto: Peter Besemer
http://klik.besemer.info

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.