Govert van der Kolm uit Dordrecht slaat vleugels uit in nieuwe Nederlandse topband King of the World

24 februari 2013

DORDRECHT - Govert van der Kolm, geboren in het Dordtse Krispijn, begint in maart met een belangrijke toernee in zijn nieuwe band King of the World. Vanuit Dordrecht reist hij in de beste blues traditie door het land. De CD komt binnenkort uit en alles daarover staat op de website.

Govert van der Kolm heeft zijn muzikaal talent ook in zijn genen meegekregen. Zijn ouders Gerrit Jan en Margreet van der Kolm waren de stichters van het centrum de Buitenwacht in Krispijn. Daar bespeelde hij al op jonge leeftijd instrumenten en zijn scholing ging razendsnel door. Zijn  talent viel steeds meer op en ook zijn veelzijdigheid.

Inmiddels behoort hij tot de landelijke muziekwereld samen met muzikanten met een rijk verleden achter zich, die met een nieuwe band gaan werken aan een nieuwe toekomst. Op de lijst optredens is nog niet een concert te vinden in de thuishaven Dordrecht van Govert, maar bij poppoium Bibelot is hij zeker al een bekende. Daarom hoopt Govert ook dat zijn Dordtse fans de nieuwsbrief willen aanvragen van King of the World.

Reacties in het land, laten zien dat Govert van der Kolm een sprong maakt, waarop Dordrecht trots mag zijn. Een citaat over de groep:

Er kan dus gerust gesproken worden over een Nederblues superformatie. De mannen namen eind vorig jaar hun debuutalbum ‘Can’t Go Home’ op. Een veelzijdig plaat: Slowblues, New Orleans Blues en een meer Poppy Blues stijl, alle stijlen komen voorbij en worden goed beheerst door de ervaren muziekanten. Deze diversiteit is ook te horen tijdens live-optredens. Het album zal vanaf april 2013 in de schappen liggen.

Eerdere info van de groep. Govert is de man tweede van rechts.

KOTW Andre shoot klein

King of the World
Na vijfentwintig jaar samenwerking met de in 2011 overleden blueslegende Harry Muskee, komt gitarist Erwin Java met King of the World. Samen met Fokke de Jong, bekend van zijn drumwerk bij Normaal, ontstond het idee om een Nederlandse blues & roots-groep van formaat op te richten. Als zanger/bassist is Ruud Weber aangetrokken, bekend van zijn werk bij Snowy White. Het geheel wordt gecompleteerd door Govert van der Kolm die diverse bluesgrootheden zoals Matt Schofield, Coco Montoya en Dede Priest met zijn virtuoze hammond/toetsenspel heeft verblijd.

King of the World refereert aan een songtitel van John Lee Hooker en verwijst naar de “big three” BB, Albert en Freddie King. En wie kent dat niet… wakker worden met het gevoel dat je de hele wereld aankan. Met dat gevoel gaat King of the World zijn plaats in de blues-scene opeisen. Vanaf maart 2012 is er een reeks goed ontvangen optredens gedaan, o.a. Highlands Festival Oerol en TT-Assen, en dat smaakt naar meer. De eerste opnames zijn gemaakt en in begin 2013 wordt de debuut -CD “Can't Go Home “ verwacht met aansluitend een promo tour onder dezelfde naam. De mannen hebben er zin in!

Voor verdere info: ed@bepop.nl

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.