Woonzorg Nederland en Gemeente Dordrecht ondertekenen convenant preventie huisuitzetting

25 februari 2013 door Hennie van der Zouw
Woonzorg Nederland en Gemeente Dordrecht ondertekenen convenant preventie huisuitzetting

DORDRECHT - Maandagochtend 25 februari hebben Kees de Wolf directeur van Woonzorg Nederland en wethouder Harry Wagemakers (Maatschappelijke ondersteuning) van de gemeente Dordrecht een samenwerkingsconvenant preventie huisuitzetting ondertekend. Met deze overeenkomst gaan de partijen de samenwerking versterken om huisuitzettingen te verminderen en preventief op te treden.

Woonzorg Nederland sluit zich aan bij de grote woningcorporaties in de Drechtsteden, de Sociale Dienst Drechtsteden en GGD Zuid Holland Zuid. Door deze samenwerking wordt gestreefd naar het tegengaan van woningontruimingen op basis van huurachterstanden door (vroeg-) tijdige interventie.

Het voorkomen van huisuitzetting is van groot belang om het probleem rond te toename van het aantal dak- en thuislozen aan te pakken. Door betrokkenen tijdig hulp aan te bieden, kunnen hun problemen sneller worden opgelost dan wanneer ze op straat terechtkomen. In Dordrecht was er in 2011 nog sprake van 121 woninguitzettingen. In 2012 was dit aantal gedaald naar 87.
 
Woonzorg Nederland heeft in Dordrecht ook afspraken gemaakt met meerdere instanties zoals Syndion, Bouman GGZ en Aafje om enkele bewoners te begeleiden. Woonzorg Nederland vindt het haar taak om ook mensen te huisvesten die zonder ondersteuning niet zelfstandig kunnen wonen mits er daadwerkelijk ondersteuning verleend wordt. De huurder die niet zelfstandig kan wonen moet dan ook daadwerkelijk ondersteuning accepteren. Woonzorg Nederland werkt landelijk samen met organisaties zoals Amarant en Philadelphia. Het zoeken naar een balans tussen het huisvesten van mensen die een beetje ondersteuning bij het wonen nodig hebben, en onze doelgroep zelfstandige 55 plussers is een taak die Woonzorg Nederland graag op zich neemt.

Woonzorg Nederland werkt samen met Aafje om 24-uurs zorg aan te bieden. Senioren houden op deze manier de regie over hun eigen leven als er meer zorg nodig is. Echtparen, waarvan één persoon 24-uurs zorg nodig heeft kunnen zo bij elkaar blijven wonen. Zij hoeven niet van elkaar gescheiden te worden, omdat de zorgbehoevende partner naar een verpleeg- of verzorgingshuis zou moeten. Door de aanwezigheid van zorg kan een mantelzorger ondersteund worden en veel langer voor de partner blijven zorgen. Dit woon- en zorgconcept wordt geboden in de wooncomplexen Watersteyn en de Admiraalsflat in Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.