Burgemeester van Dordrecht en ouders zedenzaak in gesprek met elkaar

28 februari 2013 door Hennie van der Zouw
Burgemeester van Dordrecht en ouders zedenzaak in gesprek met elkaar

DORDRECHT - Sinds enkele weken speelt er een zedenzaak in Stadspolders, die voor onrust zorgt onder de bewoners. De burgemeester heeft naar aanleiding van de incidenten het initiatief genomen tot een gesprek met een aantal ouders waarvan de meisjes benaderd zijn met oneerbare voorstellen. Het gesprek heeft plaats gevonden in het bijzijn van de districtchef van politie, de heer A. Sijtsma.

Veel bewoners in Dordrecht en in de wijk Stadspolders in het bijzonder, zijn uiteraard vreselijk geschrokken van de voorvallen. De burgemeester en de politie hebben vanaf het begin af aan sterk de vinger aan de pols gehouden om eventuele nieuwe gevallen te voorkomen en nog belangrijker, om een verdachte te kunnen aanhouden. Dat laatste is uiteindelijk gelukt doordat bewoners alert en opmerkzaam gereageerd hebben op de waarschuwingen.
 
Met de meisjes en met de ouders gaat het inmiddels redelijk goed. Ze hebben nog een lange periode nodig om hun ervaringen te verwerken. Rust en stabiliteit in hun omgeving is dan heel belangrijk. De burgemeester verzoekt iedereen die vraag om rust te honoreren. De burgemeester hoopt van harte dat een ieder er respect voor op kan brengen dat de gezinnen geen behoefte hebben aan extra aandacht.
Nu de zaak onder de rechter is, is het voor iedereen belangrijk dat de rust weerkeert. Belangrijk is vooral dat de kinderen weer zo snel mogelijk in hun eigen ritme komen. Zodat ze zonder zorgen weer kunnen spelen, slapen en verder kunnen gaan met hun leven.
 
Oproep van de gemeente en de betreffende ouders:
Sinds enkele weken speelt er een zedenzaak in Stadspolders, Dordrecht. Deze zaak heeft tot veel ongerustheid onder de buurtbewoners geleid. De burgemeester van Dordrecht, de heer Brok, roept een ieder op om de betrokken meisjes en hun ouders zoveel mogelijk met rust te laten. Hij doet deze oproep op verzoek van de ouders. Het is belangrijk dat de kinderen en de gezinnen weer zo snel mogelijk in hun eigen ritme komen, zonder dat ze steeds weer worden herinnerd aan het voorval dat hun is overkomen. Rust en stabiliteit is belangrijk voor het verwerkingsproces. We begrijpen uiteraard dat er erg veel ongerustheid is geweest bij iedereen uit deze buurt. Door alert en snel optreden van ouders en politie is er snel een verdachte opgepakt. De zaak ligt nu bij de rechter. De betrokkenen bij deze zaak worden steeds op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Indien nodig informeren wij ook andere buurtbewoners.
 
 
Meer informatie :
Mw. C. ter Linde, telefoon 078 770 41 27
Woordvoerder burgemeester Dordrecht
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.