Kunstenares Henriëtte Kros 7 november bij RTV Dordrecht In Gesprek Met

06 november 2012

DORDRECHT -  In het programma In Gesprek Met staat woensdagavond 7 november kunstenares HENRIËTTE KROS centraal. AD van den Herik is voor RTV Dordrecht met cameraman Fokko van der Straaten op bezoek geweest bij Henriëtte in haar atelier aan de Oudendijk nabij Sterrenburg 1. CDA-wethouder van Dordrecht, Bert van den Burgt, opende dat voor de zomervakantie.. Ad van den Herik noemt, speels bedoeld, in de camera wethouder Bert de Sinterklaas van het CDA.

Henriëtte Kros schreef ook historie. Ze was de eerste schaakster die lid werd van schaakclub of schaaksoos de Willige Dame, die elke dinsdagavond schaakt in poffertjessalon Visser. Voor de schaakclub was dat een historie feit. Henriëtte werkt in haar schilderijen ook vaak historie uit en dat is te zien in de reportage. De kunst heeft momenteel ook meer haar hart dan de schaaksport.

Op allerlei manieren draagt zij haar enthousiasme uit en Henriëtte is ook op verkiezingstoernee.  Ad van den Herik zegt onder de indruk van haar werk te zijn dat volgens hem best in een museum zou kunnen hangen.

 

(bericht over Henriette Kros)

Verkiezing schilderij van het jaar

De Dubbeldamse kunstenares Henriette Kros doet met twee schilderijen mee aan de verkiezing voor schilderij van het jaar.

De 12 werken met de meeste stemmen worden begin 2013 op een prominente locatie in Nederland geëxposeerd en reizen daarna af naar de Griffin Gallery in Londen waar ze in mei 2013 twee weken tentoongesteld zullen worden.

 

Het werk “Romy Schneider als Sissi” is een  werk in olieverf, waarbij gebruik is gemaakt van 3 kleuren. 
De tweede inzending, tevens in olieverf, is “Lippizaner in maanlicht”. Het betreft een weergave van veel dynamiek en kracht in slechts 4 kleuren.

Op www.schilderijvanhetjaar.nl vindt u meer informatie over de verkiezing en de mogelijkheid om uw stem uit te brengen op alle kunstwerken van uw keuze. Ook kunt u bij “alle inzendingen”gebruik maken van de zoekfunctie.

Helpt u mee?

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.