Henriëtte Kros exposeert exclusief met vier Koninklijke werken in Galerie Bernheze in Nistelrode

28 februari 2013 door Hennie van der Zouw
Henriëtte Kros exposeert exclusief met vier Koninklijke werken in Galerie Bernheze in Nistelrode

DORDRECHT - Ter ere van de 75e verjaardag van H.M. Koningin Beatrix, zal de Dordtse kunstenares Henriette Kros, in Galerie Bernheze te zien zijn met o.a. 2 werken van onze koningin, én met een portret van onze toekomstige Koning Willem Alexander.

Ongeveer 45 deelnemende exposanten, presenteren naast hun beeld van Koningin Beatrix,  ook nog een eigen ander  kunstwerk. Het is een grote expositie van 75 kunstwerken in diverse disciplines, zowel in 2D als in 3D.

Zo zal Henriëtte ook haar werk “Young Romy Schneider als Sissi” presenteren, dat onlangs in de publieksronde van de verkiezing “Schilderij van het Jaar” tweede is geworden. Haar werk “Lippizaner” dat eerste is geworden in de publieksronde, is nu te zien in het museum Jan van der Togt en zal van 15 t/m 31 mei te zien zijn in The Griffin Gallery in Londen. Inmiddels hangen er ook al werken van Henriëtte Kros in de VS, India, Frankrijk, Duitsland, en België. Meer werk van Henriëtte’ s hand kunt u zien op www.henriettekros.nl

Galerie Berheze te Nistelrode heeft een zo’n 40 professionele kunstenaars uit Nederland en Frankrijk benaderd en met hen een uniek collectief samengesteld. Henriëtte is deelneemster van dit nieuwe kunstenaars collectief.

Het collectief reist het gehele jaar door, diverse locaties af. Komend najaar worden alle Beatrixen vervangen door een serie unieke kunstwerken van dan inmiddels Koning Willem Alexander, zijn vrouw Maxima en de prinsesjes. Henriette heeft nu al een portret van aanstaand Koning Willem Alexander in pastelkrijt toegevoegd met de titel “Royal Bleu”.

De eerste expositie van dit splinternieuwe collectief wordt van 10 maart tot en met 30 april gegeven in Nistelrode, Noord Brabant in atelier Galerie Bernheze aan de Harry van de Venstraat 7 (www,carlart.exto.nl). De tweede expositie zal van 3 mei tot 27 juni plaatsvinden op een prachtige locatie, in het gemeentehuis van het Gelderse Epe.

Na deze exposities is het de bedoeling dat het collectief nog jaren lang door Nederland gaat reizen met exposities. Iedere eerste expositie van een nieuw thema zal steeds van start gaan in atelier Galerie Bernheze, waarna andere locaties zullen volgen. Het collectief bestaat sinds 10 februari 2013 en is vernieuwend en uniek in Nederland.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.