Streefcijfer van veertig leden moestuinproject Sterrenburg nu al gehaald

01 maart 2013 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Groot enthousiasme voor moestuinproject Sterrenburg.

Donderdag 28 februari heeft de veertigste wijkbewoner van Sterrenburg zich ingeschreven als lid van moestuinvereniging in oprichting "De Rijke Sterrentuin". Daarmee is het streefcijfer van 40 leden bij de officële opening op 23 maart nu al gehaald.

Het project
Het moestuinproject Sterrenburg is een initiatief van een aantal wijkbewoners om op het terrein van de vroegere schooltuintjes in het Sterrenburgpark gezamenlijk op een biologische wijze te tuinieren. Hierbij krijgen de tuinders ieder een klein stukje grond van maximaal 10m2 en onderhouden en beplanten zij gezamenlijk de collectieve gedeelten van het complex. Op dit terrein dat ligt tussen het Dalmeyerplein en de Leeuwstraat is plaats voor circa 80 enthousiaste wijkbewoners die biologisch gekweekte groenten uit eigen tuin willen eten, en die dicht bij huis gezellig met anderen bezig willen zijn.

Vereniging De Rijke Sterrentuin
Half februari hebben de tuinders op een drukbezochte bijeenkomst besloten een vereniging op te richten met de naam De Rijke Sterrentuin. Deze naam is verzonnen door een groep van basisschool De Keerkring. Die avond is ook een bestuur gekozen. Kort daarop is een eigen website gelanceerd waarop de nodige informatie is te vinden: www.derijkesterrentuin.nl.

Op zaterdag 2 maart gaat een grote groep tuinders vanaf 10.00 uur tot circa 14.00 uur aan de slag om het terrein verder in te richten. Ook op de volgende zaterdagen zal er nog hard gewerkt worden om het terrein klaar te maken voor gebruik.

Opening.

Op 23 maart 2013 om 14.00 uur komen de wethouders Harry Wagemakers en Rinette Reynvaan het moestuinproject officieel openen.


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.