Dordrecht maakt zich op voor de Karate Dutch Open

01 maart 2013 door Hennie van der Zouw
Dordrecht maakt zich op voor de Karate Dutch Open

DORDRECHT - Op zaterdag 9 en zondag 10 maart vindt de Karate1 Lotto Dutch Open plaats in Sportboulevard Dordrecht. Deze Dutch Open, opgewaardeerd naar Karate1 Premier League, is een mondiale competitie waar de absolute wereldtop samenkomt. Meer dan vijfhonderd topkarateka’s uit circa vijftig verschillende landen reizen naar Dordrecht af voor dit evenement.

Het feit dat het toernooi in Nederland wordt gehouden, is volgens David Roovers, voorzitter Karate-do Bond Nederland, een belangrijke indicatie voor de populariteit van karate in Nederland. Ook over de locatie in Dordrecht is Roovers opnieuw zeer te spreken: “De ruimte in de Sportboulevard is zeer geschikt voor grote toernooien. Het is een prachtige, grote ruimte, niet alleen ideaal voor de karateka's, maar ook voor het publiek. Doordat zij vlakbij de wedstrijdmatten zitten, kunnen zij optimaal genieten van de prestaties van onze sporters.”

Mooi podium
Wethouder Sport, Rinette Reynvaan, van de gemeente Dordrecht vindt het prachtig dat net als vorig jaar dit evenement in de Sportboulevard een mooi podium vindt. “Opnieuw een geweldig moment om ruimte te geven aan beweging in onze stad. Dit evenement biedt ons de kans om iets bijzonders mee te maken. Talenten en verenigingen schitteren in ‘eigen huis’ en Dordtenaren maken actief en passief kennis met karatesport.”

Beste karate van de wereld
“Dordrecht staat in een mooi rijtje met steden als Jakarta, Parijs en Istanbul waar de Premier League ook wordt gehouden”, aldus Wim Muilwijk die vanuit zijn lokale sportschool nauw betrokken is bij de organisatie van het evenement. “Voor het publiek is dit de kans om het beste karate van de wereld te zien”, verzekert Wim. “Toplanden als Egypte, Frankrijk, Iran, Japan en Algerije zijn present met hun beste sporters. Aan dit toernooi doen ook enkele Dordtenaren (Moreno Sheppard en Geoffrey Berens) mee. Voor hen is het extra leuk om deze ‘thuiswedstrijd’ te spelen op mondiaal niveau.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.