Plan voor speciaal concert in Dordrecht rond troonswisseling lijkt financieel schipbreuk te leiden

23 februari 2013

RDRECHT – Een speciaal inhuldigingsconcert in Dordrecht, rond de troonswisseling op 30 april in Amsterdam, lijkt financieel schipbreuk te leiden. De stichting Dordtissimo heeft een plan ingediend bij de gemeente Dordrecht, maar is pas verzekerd van zesduizend euro aan inkomsten. Hieronder zit tweeduizend eruo van het Oranjedagcomité.  Dordtsissimo wijst erop, dat een speciaal concert rond 30 april echt een eenmalige gebeurtenis is.  Omdat eind januari Koningin Beatrix haar aftreden aankondigde, was er geen tijd om aan fondsenwerving te doen. De stichting Dordtissimo heeft in andere gevallen meer tijd om aan fondsenwerving te doen. Twee historische Platforms, waarbij dertig organisaties zijn betrokken, hebben daarom in een brief aan de gemeente de inzet van Dordtissimo ondersteund:

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
van de gemeente Dordrecht
c.c. aan de leden van de gemeenteraad van Dordrecht

Dordrecht, 19 februari 2013

Geacht college,

In het Historisch Platform Dordrecht en het Platform Stedelijke Herdenking, u welbekend, participeren tal van Dordtse organisaties op het gebied van cultuur en historie. Een van de deelnemers van het Platform Stedelijke Herdenking is de Stichting Dordtissimo, die sinds de oprichting in 2006 uiteenlopende muzikale evenementen op touw gezet heeft.

In het Platform Stedelijke Herdenking wisselen organisaties hun plannen en voornemens uit. Tijdens de laatste vergadering, op 18 februari jl., deed de vertegenwoordiger van Dordtissimo, Rijk van de Lagemaat, verslag van de plannen voor een concert ter gelegenheid van de komende troonswisseling. Van de Lagemaat vertelde, dat Dordtissimo al vóór de aankondiging van de abdicatie van koningin Beatrix een programma had samengesteld en na de aankondiging een subsidieverzoek bij de gemeente Dordrecht had ingediend. Dank zij het enthousiasme en de vooruitziende blik van Dordtissimo lag het draaiboek al gereed.

De toekenning van een subsidie van € 4.000 is helaas lang niet voldoende om tot een dekkende begroting te komen. Het zou voor alle betrokkenen een grote teleurstelling zijn, als het inhuldigingsconcert uitsluitend om budgettaire redenen geen doorgang zou kunnen vinden. Rijk van de Lagemaat heeft in de vergadering toegelicht, dat de kosten van het concert zo zuinig mogelijk begroot zijn. De risico’s zijn beperkt en de organisatie werkt met vrijwilligers, zodat niet meer dan een bescheiden budget nodig is. De gemeente Dordrecht krijgt het programma en de organisatie van een inhuldigingsconcert met allure als het ware op een presenteerblaadje aangeboden. Naar onze overtuiging mag een stad als Dordrecht zo’n kans niet laten schieten.

De inhuldiging van koning Willem-Alexander is een eenmalige gelegenheid. In de huidige financieel-economische situatie is het onmogelijk om op korte termijn andere fondsen aan te boren. Daarom doen het Historisch Platform Dordrecht en het Platform Stedelijke Herdenking een dringend beroep op u om de Stichting Dordtissimo financieel in staat te stellen haar plan voor een feestelijk inhuldigingsconcert uit te voeren. Namens het Oranjedagcomité is ter vergadering reeds een bijdrage van € 2000 toegezegd.

Met vriendelijke groet,

Historisch Platform Dordrecht               Platform Stedelijke Herdenking

D.Swier                                                       P.F. Dillingh    
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.