Plan van Dordtissimo voor inhuldigingsconcert is van tafel

03 maart 2013

DORDRECHT – De stichting Dordtissimo zal geen inhuldigingsconcert rond 30 april kunnen dragen. Wethouder Jasper Mos heeft deze boodschap zaterdag tijdens een door de stichting georganiseerd concert in de Wilhelminakerk vernomen. Dordtissimo had een plan klaar liggen, maar toen de koningin eind januari haar troonsafstand aankondigde, was er te weinig tijd om fondsen te werven.

Een beroep op de gemeente Dordrecht om meer medewerking, leidde niet tot een sluitende begroting. De tijd was uiteindelijk ook te kort om een dergelijk groots concert te organiseren. Dordtissimo zegt in een verklaring veel steun gehad te hebben van het Oranjedag comité en in het bijzonder voorzitter Henk Bax.

Het Dordtissimo-bestuur heeft haar waardering uitgesproken voor de steun van  twee historische platforms.,,Voorts spreekt de stichting begrip uit jegens de Gemeente, dat in deze tijd er niet zomaar een zak geld op te halen is op het Stadskantoor.”

Fokko van Straaten nam voor RTV Dordrecht de uitvoering van 2 maart op. Tegen Pasen zal het worden uitgezonden.


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.