Stichting Wezenlijk viert haar 1-jarig bestaan met actie voor Pink Ribbon

06 september 2011
Stichting Wezenlijk viert haar 1-jarig bestaan met actie voor Pink Ribbon

DORDRECHT - Op zaterdag 3 september jl. vierde Stichting Wezenlijk met haar bestuursleden in Dordrecht haar 1-jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan wordt een actie voor Pink Ribbon opgezet.

Stichting Wezenlijk is opgericht om het creatief vermogen van mensen met een stoornis, een belemmering of een beperking (zieke mensen) te ontwikkelen en te kanaliseren in de richting van kunst en cultuur, om te voorkomen dat zij blokkeren en stagneren in hun ontwikkeling.

De stichting begeleid deelnemers in verschillende richtingen van kunst, verzamelt en verspreidt kennis via social network, geeft lezingen, publiceert boeken en geeft presentaties en workshops in binnen- en buitenland. De stichting die in mei 2011 erkend is met de Gouden Opsteker van Tros tv, besteed een deel van het beloonde bedrag van 1000 Euro aan het project Lepra&Art, dat deze zomer voor de tweede keer in het Lepra Ziekenhuis en Research Center Istanbul met een creatieve workshop werd uitgevoerd.

Met het overige bedrag is een workshop Poëzie opgezet, een actie voor Pink Ribbon, die op 11 november aanstaande in de Centrale bibliotheek Dordrecht,de hoofdvestiging van de Bibliotheek A tot Z, door Casper Markestijn (auteur kinderboeken, schrijver, dichter recensent, publicist en voorzitter van Stichting Perspektief te Dordrecht) verzorgd zal worden. Deze workshop Poëzie in Dordrecht is speciaal bedoeld voor kankerpatiënten en direct betrokkenen. Maar overige belangstellenden zijn ook van harte uitgenodigd!

Tijdens deze workshop krijgt de deelnemer in een ontspannen en ongedwongen sfeer tips van de dichter. En na de uitleg gaat men in een inspirerende ruimte aan de slag. Voor de deelnemer een unieke kans om de dichterlijke kant van haar of zijn geest te ontdekken. Maar ook het effect van schrijven, dat therapeutisch werkt, zal met deze workshop poëzie gemerkt worden.

Tevens zal bij minimaal 50 deelnemers aan deze workshop, de gedichten van deze avond geredigeerd, gebundeld en uitgegeven worden. De eigen bijdrage van 10 Euro die aan deze workshop verbonden is, komt helemaal ten goede aan Stichting Pink Ribbon. Ook zal op deze avond de gedichtenbundel "Passie voor de Sultan", die op 11 november aanstaande gelanceerd wordt, geveild worden ten bate van Stichting Pink Ribbon. Deze gedichtenbundel, die met de foto's van kunstenaar Demet Adiguzel uit Rotterdam is verrijkt, is geschreven door schrijversduo, Hulya Celik (auteur Wereld zonder hemel) en Ad van den Herik ( presentator/verslaggever). Dit alles met een vleugje Ottomaanse liefde.

Stichting Wezenlijk bevordert met dit project de binding tussen gezonde en zieke mensen binnen de regio Dordrecht en levert een positieve bijdrage aan de maatschappij in de richting van kunst, cultuur en gezondheid. Hulya Celik (voorzitter van de stichting) heeft samen met haar bestuur nog meer diverse workshops voor het volgende seizoen opgezet. Voor meer informatie www.stichtingwezenlijk.nl.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.