Eerste kalfje geboren op Stadsboerderij Weizigt

08 maart 2013 door Hennie van der Zouw
Eerste kalfje geboren op Stadsboerderij Weizigt

DORDRECHT - Op 7 maart is op Stadsboerderij Weizigt Lakenvelder Robijn bevallen van een stiertje. Het zwarte kalfje luistert naar de naam Wilhelm. Moeder en zoon verkeren in goede gezondheid.
 
Donderdagochtend om 8.50 uur is de bontgekleurde Robijn in de stallen van de Stadsboerderij bevallen van een zwart stiertje. Dit is het eerste kalfje wat geboren is op de nieuwe Stadsboerderij. Het kalfje is vernoemd naar een van de vaste dierverzorgers van Weizigt, Wil van Houwelingen, die begin volgend jaar de Stadsboerderij zal verlaten vanwege zijn welverdiende pensioen. Wilhelm maakt het goed en rust samen met zijn moeder nog even uit van een bewogen nacht.
 
Robijn en Wilhelm zijn te bezoeken op de Stadsboerderij. De kraamvisite wacht een lekkernij om de komst van de jongste telg te vieren. Het terrein van Weizigt is elke dag tussen 09.00 uur en 17.00 uur geopend.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.