Cor van Verk volgt oud-wethouder Jan Lagendijk op als politiek leider PvdA Dordrecht

09 maart 2013

DORDRECHT - Het bestuur van de PvdA Dordrecht draagt gemeenteraadslid Cor van Verk op 20 maart aanstaande voor aan de Algemene Ledenvergadering als beoogd lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezing van 2014. Dit bevestigt afdelingsvoorzitter Frans Tuerlings.

De huidige vicevoorzitter van de gemeenteraadsfractie volgt in deze rol Jan Lagendijk op.

In 2010 was wethouder Jan Lagendijk voor de PvdA de eerste kandidaat. Hij verloor met zijn partij in de gemeenteraad zes zetels en viel terug naar zes. Voor het eerst sinds de invoering van het algemeen kiesrecht in 1919 was de PvdA (SDAP) niet meer de grootste partij in de raad van de stad Dordrecht.

Beter voor Dordt (BVD) won in 2010 onder leiding van oppositieleider Piet H. Sleeking vijftien zetels. De PvdA kwam, na meer dan tachtig jaar, niet terug in het dagelijks bestuur van de stad Dordrecht.

Oud-wethouder Jan Lagendijk heeft zijn partij laten weten, beschikbaar te blijven voor de kandidaat-lijst en is ook eventueel beschikbaar  als wethouder. Hij zal op de ledenvergadering van 20 maart een nadere toelichting geven.

Cor van Verk en Jan Lagendijk traden, na de verkiezingen van 2010, al vaker als de politieke gezichten van de partij naar buiten.

De partij hoopt door de aanwijzing van Cor van Verk als politiek leider één jaar voor de verkiezingen (19 maart 2014) het in 2010 veloren terrein terug te winnen. Van Verk werkt nu bij een woningcorperatie in Zwijndrecht en trad als vicevoorzitter van de fractie al meermalen in openbare bijeenkomsten op.

 

 

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.