Beter Voor Dordt organiseert raadsconsultatie jongerenproblematiek

12 maart 2013 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Afgelopen week heeft er op initiatief van de fractie van Beter Voor Dordt een raadsconsultatie plaatsgevonden met betrekking tot het thema jeugd, jeugdzorg en overlast. Raadslid Loudy Nijhof, van Beter Voor Dordt, was initiatiefneemster van deze avond en bereidde de avond mede voor met een vertegenwoordiger van de PvdA, de CU/SGP en een aantal beleidsambtenaren op het betreffende terrein.

Tijdens de consultatie - avond konden de raadsleden, die goed vertegenwoordigd waren, aan experts op het gebied van jeugd vragen stellen over de zorg met betrekking tot jongeren en school, jongeren in de buurt, en ernstig overlastgevende jongeren. Deze avond zou handvatten moeten kunnen geven voor nader te bepalen beleid op dit gebied. Het geld voor jeugdzorg en ambulante begeleiding, bijvoorbeeld opvoedingsondersteuning, komt allemaal naar de gemeenten toe, die hiervoor verantwoordelijk worden. Direct zal er ook een bezuinigingsmaatregel zijn, waardoor gemeenten zich voor de taak gesteld zien met minder geld goede, kwalitatieve jeugdzorg te bieden.

Er waren zo'n 50 professionals aanwezig die in drie workshops in gesprek gingen met de raadsleden. In de workshop 'zware jongerenoverlast' werd bijvoorbeeld duidelijk dat de Taskforce Overlast erg succesvol is en in meerdere wijken in staat is gebleken ernstige overlast van jongeren terug te dringen.

BVD-wethouder Rinette Reijnvaan heeft al veel lof gekregen voor deze werkwijze uit verschillende wijken. Aan het einde van de avond kon er geconcludeerd worden dat de avond goed bezocht en zeer succesvol was. Er zijn vragen en conclusies uitgekomen waar de gemeenteraad de komende periode mee aan het werk kan gaan om de jeugdzorg voor Dordrecht verder vorm te geven.

Namens de fractie Beter Voor Dordt
Raadslid Loudy Nijhof

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.