Bewoners Wielwijk ontwerpen eigen woning

14 maart 2013 door Hennie van der Zouw
Bewoners Wielwijk ontwerpen eigen woning

DORDRECHT - Op donderdag 14 maart is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de wijk Wielwijk in Dordrecht. De eerste leden van het project CPO Wielwijk, waarin de bewoners zelf hun huis ontwerpen, hebben een Samenwerkingsovereenkomst met Woonbron getekend. CPO Wielwijk bestaat uit 14 eengezinswoningen en wordt gerealiseerd ter hoogte van de Van Kinsbergenstraat. Het is één van de  projecten die in deze parkrijke omgeving wordt gerealiseerd.

CPO is de afkorting voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Het bijzondere aan deze manier van huizen bouwen is dat de toekomstige bewoners zelf de indeling, de grootte en het uiterlijk van de huizen kunnen bepalen. Dit doen ze met hun eigen procesbegeleider Bouwen In Eigen Beheer uit Eindhoven en KAW architecten. Een ander zeer belangrijk voordeel is het prijsvoordeel t.o.v. reguliere nieuwbouwwoningen. Gemiddeld worden deze huizen 10-15% onder de huidige marktwaarde gerealiseerd. Op deze manier is het bij dit project bijvoorbeeld al mogelijk om een volledige eengezinswoning te laten bouwen vanaf € 150.000,- v.o.n. CPO Wielwijk is het eerste CPO-project dat in Dordrecht wordt gerealiseerd.
 
Op dit moment staan er op de locatie van de toekomstige woningen nog de zogenaamde ‘kansenflat’ en een aantal laagbouwwoningen. Deze zullen medio 2013 worden gesloopt,, waardoor er aan het einde van 2013 al begonnen kan worden met de bouw van deze woningen.
 
Op dit moment zijn nog niet alle woningen verkocht. Voor eventueel geïnteresseerden wordt op 4 april een informatieavond gehouden in wijkcentrum De Admiraal in Wielwijk. Op deze avond kunnen mensen niet alleen hun vragen stellen over dit project, maar zal er ook o.a. een financieel adviseur aanwezig zijn om vragen over het kopen van een woning te kunnen beantwoorden. Voor meer info over deze informatieavond kunt u kijken op www.cpowielwijk.nl
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.