Eerste inwoners vullen Bezuinigingskeuzes.nl in

14 maart 2013
Eerste inwoners vullen Bezuinigingskeuzes.nl in

DORDRECHT -  Op 12 maart hebben wethouder Piet Sleeking en de raadsleden Jan Lagendijk en David Schalken de start van Bezuinigingskeuzes.nl aangekondigd. Vervolgens hebben Thea van de Graaf en Cis Geschiere als eerste inwoners Bezuinigingskeuzes.nl ingevuld. Tot 3 april kunnen alle inwoners van Dordrecht door het invullen van Bezuinigingskeuzes.nl hun advies geven over de bezuinigingen.

Mevrouw Van de Graaf: "Het was niet eenvoudig om de keuzes te maken, maar ik vind het goed om zo als inwoner te laten weten wat ik belangrijk vind. Het is best een mooie website geworden. Ik hoop dat veel mensen mijn voorbeeld volgen."

Beeldmerk
Beeldmerk van de campagne over Bezuingingskeuzes.nl is de bekende Schapekop die kaalgeschoren wordt. Thea van de Graaf en Cis Geschiere hebben samen met andere inwoners meegedacht over Bezuinigingskeuzes.nl. Het beeldmerk was een van de mooie resultaten.

Bezuinigingsopgave
De gemeente Dordrecht staat voor een grote bezuinigingsopgave en zet daarbij dit bijzondere keuzeproces in. College van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad vragen inwoners in een vroeg stadium mee te denken over bezuinigingskeuzes in Dordrecht. Het kost ongeveer 10 minuten om te adviseren over twintig specifieke keuzes. Bezuinigingskeuzes.nl biedt ook de mogelijkheid om een eigen plan te maken. Alle mogelijke bezuinigingsplannen zijn door het college openbaar gemaakt en kunnen bij een eigen voorstel gebruiken.

Politiek café 
College en raad zullen gezamenlijk naar inwoners gaan om hen te vragen om ‘bezuinigingskeuzes.nl’ in te vullen, op 21 maart bij het ROC Da Vinci, op 22 maart bij woon- en zorgcentrum De Merwelanden en op 23 maart in de binnenstad (tussen 11.00 en 13.00 uur). Op 28 maart staat het onderwerp ‘bezuinigingen’ op het programma bij het Politiek café dat door de ChristenUnie/SGP wordt georganiseerd in Worklounge aan de Voorstraat.

Op 15 mei wordt een bijeenkomst georganiseerd waarop inwoners gelegenheid hebben om in gesprek te gaan met raads- en collegeleden over de bezuinigingsplannen. 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.