Koningin Beatrix brengt verrassingsbezoek aan Duurzaamheidscentrum Weizigt

15 maart 2013
Koningin Beatrix brengt verrassingsbezoek aan Duurzaamheidscentrum Weizigt

DORDRECHT - De landelijke pers had zich vanmorgen verzameld bij Duurzaamheidscentrum Weizigt aan het Van Baerleplantsoen te Dordrecht. Daar hield de directeur van het landelijk Oranjefonds, Ronald van der Giessen een inleidend praatje, om de landelijke klusdag NLdoet in te luiden.

Tot grote verrassing van de meeste aanwezigen, kondigde hij aan dat de Koningin deze keer Dordrecht met een bezoek zou vereren, om een steentje aan NLdoet bij te dragen.

Even voor tien uur arriveerde de Koninklijke bus met daarin Koningin Beatrix en de prinsen Pieter Christiaan, Bernhard en Floris. De Koninklijke ‘klussers’ werden versterkt door de echtgenoot van Prinses Margarita, de in Dordrecht geboren Tjalling ten Cate. Prinses Margriet arriveerde kort daarna met een aparte auto uit haar woonplaats Apeldoorn.

Na kennismaking met de andere vrijwilligers in Weizigt gingen de hoge gasten aan het werk. De prinsen kregen de taak om de banken en picknicktafels, van groene aanslag te ontdoen. Gewapend met schuurpapier en borstels gingen zij aan de gang. Dat de prinsen net zoals gewone mensen reageren, bleek uit het feit dat ze na een half uur noeste arbeid al lieten weten dat een kop koffie er best in zou gaan.
Coiffure

De koningin en Prinses Margriet hadden het beter bekeken en gingen zij aan de slag in een warme stal, waar ze onder toezicht van het pasgeboren kalfje Wilhelm en zijn moeder de Lakenvelder Robijn, de pony’s gingen verzorgen. Koningin Beatrix nam de manen van de paardjes onder handen en Margriet gaf de hoeven een goede beurt.

De dieren lieten de hoogwaardigheidsbekleders geduldig hun gang gaan, niet wetende dat er zulke hooggeplaatste dierverzorgers hun coiffure en manicure verzorgden. De koningin pakte samen met Prinses Margriet meerdere werkzaamheden aan. Zo werden de ezels geborsteld de geitjes verplaatst en gevoederd en de borstelbakken opgeruimd.

Na gedane arbeid praatte het Koninklijk gezelschap tijdens de lunch gezellig na met de overige vrijwilligers en de medewerkers van het Duurzaamheidscentrum.

Foto's: De manen worden koninklijk onder handen genomen en de prinsen maken het meubilair schoon (foto's Jeroen Niemeyer).

Tekst: Bram Bernhart

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.