Wethouders Reynvaan en Wagemakers openen Moestuinproject

19 maart 2013 door Hennie van der Zouw
Wethouders Reynvaan en Wagemakers openen Moestuinproject

DORDRECHT - Komende zaterdag, 23 maart, is de feestelijke opening van het nieuwe moestuinproject in Sterrenburg. Om 14.00 uur zal wethouder Harry Wagemakers samen met leerlingen van basisschool De Keerkring het naambord onthullen, waarna wethouder Rinette Reynvaan deze kinderen nog eens extra in het zonnetje zal zetten. Zij hebben immers de mooie naam voor het complex verzonnen. 

Daarna is er natuurlijk een wandeling door de tuin. 
 
Het moestuinproject Sterrenburg is een initiatief van een aantal wijkbewoners om op het terrein van de vroegere schooltuintjes in het Sterrenburgpark gezamenlijk op een biologische wijze te gaan tuinieren. 
 
Hierbij krijgen de tuinders ieder een klein stukje grond van maximaal 10m2 en onderhouden en beplanten zij gezamenlijk de collectieve gedeelten van het complex.
 
De gemeente heeft het terrein dat ligt tussen het Dalmeyerplein en de Leeuwstraat beschikbaar gesteld. Daarop is plaats voor circa 80 enthousiaste wijkbewoners die biologisch gekweekte groenten uit eigen tuin willen eten, en die dicht bij huis gezellig met anderen bezig willen zijn
 
De initiatiefnemers zijn blij met de hulp van buitenaf en verguld met het resultaat van al het harde werken. Het is een resultaat geworden om trots op te zijn. 
 
Een wandeling door het nieuwe moestuinproject is tevens een mooie gelegenheid om tuinideeën uit te wisselen. Om te fantaseren hoe de tuin er over drie, vier maanden uit zal zien: een overweldigend stuk groen, onderbroken door het rijke kleurenpalet van wortelen, bieten, kolen en bessenstruiken. Met her en der het goud van afrikaantjes en de kleurenpracht van andere bloemen. Vaak ook het silhouet van een of meerdere kleurrijke tuinders: met recht een rijke sterrentuin!
 
Half februari hebben de tuinders besloten de vereniging De Rijke Sterrentuin op te richten. Die avond is ook een bestuur gekozen met Arie van Zanten als voorzitter. Hij kan ter plekke meer informatie geven over het moestuin- project in Sterrenburg. Zijn mailadres: arie@derijkesterrentuin.nl.
 
 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.