Dordrecht Lions behaalt eerste overwinning in de halve finale van de play-offs tegen Eindhoven High Techs

20 maart 2013
Dordrecht Lions behaalt eerste overwinning in de halve finale van de play-offs tegen Eindhoven High Techs

DORDRECHT -  Het eerste team van Sani-Dump Dordrecht Lions heeft een 4-3 overwinning behaald in een wedstrijd tegen High Techs Eindhoven. De Lions kregen de winst echter niet kado.

Na twee weken geen wedstrijden te hebben gespeeld maakten de Lions zich zondagavond op voor de titanenstrijd tegen het nederlandse talententeam, Eindhoven High Techs. Het overgrote deel van dat team heeft de afgelopen week in Servië de gouden medaille behaald in het WK toernooi division 2 groep B en zijn daardoor weer terug in de poule waaruit zij vorig jaar degradeerde.

Kisito Zonneveld werd door coach Alexander Jacobs als Dordtse goalie opgesteld. Geen gebruik kon worden gemaakt van forward Danny Donders. Hij kampt nog met een schouderblessure. De vraag is of hij tijdens de play-offs nog aan spelen toekomt.

 

De Lions startten fel en overtuigend. Gelijk in het beginstadium werd veel druk gezet in het verdedigingsvak van High Techs. Met 2.45 minuten op de klok opende Jeroen van den Broek de score, nadat hij met de hulp van Willy Schut en Ramon van Waardenburg de Eindhovense goalie had uitgespeeld. Vervolgens ging de strijd gelijk op, met over en weer gevaarlijke breakouts waarbij de Lions in het voordeel waren. Met nog 2 minuten speeltijd breidde Ramon van Waardenburg de score uit naar 2-0. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht.

Of de extra lange rustperiode de reden was zal altijd onduidelijk blijven maar een feit was dat de Lions na deze rustperiode geen vat konden krijgen op het aanvalsplan van de High Techs. Het was wachten op een doelpunt van deze tegenstander en die liet niet lang op zich wachten. Na 2 minuten speeltijd scoorde ex Lions speler Guus van Nes het eerste doelpunt voor de High Techs. En dat gaf ze een extra boost. In de daaropvolgende 11 minuten wisten ze langszij en vervolgens op voorsprong te komen. Coach Alexander Jacobs wist met een time-out de structuur en het vertrouwen weer terug te brengen. Kort na deze onderbreking kon Jeroen van den Broek zijn tweede treffer op het scorebord laten verschijnen na een assist van Ramon van Waardenburg en Kaleb Chillman. En dan staan we plotseling weer met 3-3 gelijk. Aan het eind van de tweede periode wist diezelfde Jeroen van de Broek, met nog 22 seconden speeltijd, zijn ploeg weer op voorsprong te brengen met een one timer op aangeven van Kaleb Chillman en Ramon van Waardenburg. Het betekende voor hem zijn zoveelste hattrick. De goed spelende Ramon van Waardenburg had overigens in alle doelpunten een aandeel.

In de derde periode waren de Lions weer de betere partij. Direct bij het startsignaal trokken zij de wedstrijd naar zich toe waardoor de Eindhovenaren niet in hun spel konden komen. Gevaarlijke acties volgden elkaar op, maar tot een score kwam het uiteindelijk niet. Ook de Time-out bij de High Techs kon hier geen verandering in brengen. De laatste poging om er een overtime uit te slepen door de goalie te wisselen voor een veldspeler, liep tevens op niets uit. Dordrecht Lions was de terechte winnaar maar hebben de winst niet kado gekregen.

Alexander Jacobs:”We begonnen solide aan de wedstrijd waardoor de High Techs niet in hun spel kwamen. In de tweede periode hebben we onze voorsprong weggegeven. Het is ook moeilijk om tegen dit team de volle 60 minuten geconcentreerd te blijven spelen. Daar komt nog bij dat wij geen wedstrijdritme hadden doordat wij twee weken moesten wachten op deze play-offs. De High Techs hadden daarentegen genoeg wedstrijdritme door hun gespeelde WK Gelukkig kwamen we in diezelfde tweede periode toch weer op voorsprong anders had het misschien een andere wedstrijd geworden. In de derde periode hebben we weer laten zien wie de betere ploeg was. Hierdoor zijn we gemotiveerd en kijken we uit naar het tweede treffen in Eindhoven. ”  

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.