Educatieschip 'de Watervlo' meert af in de Drechtsteden

22 maart 2013 door Hennie van der Zouw
Educatieschip 'de Watervlo' meert af in de Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - Van 28 maart tot en met 10 april 2013 meert het educatieschip de Watervlo aan in de Drechtsteden. Schoolklassen uit de verschillende Drechtsteden volgen daar op doordeweekse dagen het lesprogramma ‘De Waterwereld’. Op woensdagmiddagen is het schip toegankelijk voor iedereen. De Watervlo ligt op woensdag 3 april in Zwijndrecht en op woensdag 10 april in Dordrecht. Daar bent u van harte welkom om de wereld van het water te komen beleven!

Water in al zijn facetten
De toegang tot het schip is vrij van 13:00 tot 16:00 uur. Alle geïnteresseerden, jong en oud, kunnen dan aan boord. Het schip heeft als doel mensen te leren over water in al haar facetten. Hiervoor is er aan boord van alles te vinden. Via een speurroute komen bezoekers langs Neptunus, koning van het water, een laboratorium, ‘spetterende’ regenwolken en nemen zij letterlijk een kijkje onder water. Een bezoek aan de Watervlo biedt voor elk wat wils. Bezoekers kunnen actief deelnemen aan de vele doorlopende activiteiten maar ook gewoon even rondkijken. 
 
Heel Nederland
Het educatieschip de Watervlo vaart met een enthousiaste bemanning door heel Nederland. De Watervlo maakt deel uit van het Nederlands Watermuseum in Arnhem. Via dit voormalige binnenvaartschip bereikt het Nederlands Watermuseum mensen door heel Nederland in hun eigen omgeving. Waar het schip aanmeert, kunt u vinden op de website: www.watervlo.eu. Jeugdige bezoekers zijn welkom onder begeleiding van een volwassene. 
 
Waterpartners
De vaartocht door de Drechtsteden is mogelijk dankzij de financiële bijdrage van de waterpartners uit het regionale programma Watereducatie Drechtsteden: Waterschap Rivierenland, Waterschap Hollandse Delta, Evides Waterbedrijf, Rijkswaterstaat Zuid-Holland, gemeente Dordrecht, de Drechtsteden en Duurzaamheidscentrum Weizigt. In dit programma bundelen zij de krachten om scholieren en inwoners bewust te maken van het belang van water. De vaartocht van de Watervlo is één van de activiteiten die zij daarvoor inzetten. Daarnaast bieden zij allerlei andere activiteiten en lessen rond het thema water aan en kunnen bezoekers doorlopend terecht in het Aquarama op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht. In dit gebouw valt van alles te leren en beleven over water en kunnen bezoekers een kijkje nemen onder water. Voor meer informatie zie www.weizigtnmc.nl
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.