De DoeMEEdag in Zwijndrecht met vele sportactiviteiten zeer geslaagd

26 maart 2013 door Hennie van der Zouw
De DoeMEEdag in Zwijndrecht met vele sportactiviteiten zeer geslaagd

DORDRECHT - Afgelopen zaterdag kon iedereen met een beperking tijdens de DoeMEEdag meedoen aan allerlei sport- en beweegactiviteiten. Ruim 100 mensen, jong en oud, met een verstandelijke of lichamelijke beperking, maakten kennis met verschillende sporten en vrijetijdsbestedingen.

Na het startsein van wethouder Slotema konden de deelnemers meedoen met rolstoeldansen, voetbal, tafeltennis, korfbal, roeien, fitkids, rolstoelbasketbal, dans, judo en atletiek. Sportclub Redo verzorgde het onderdeel klimmen waarbij gebruik werd gemaakt van de vaste klimwand in de sporthal Walburg. Voor vragen over aangepast zwemmen konden mensen terecht bij de stand van zwemvereniging De Geul.
 
De deelnemers werden  door 75 vrijwilligers enthousiast aangemoedigd om aan de activiteiten mee te doen. Organisator Marc Pelkman van Tandem Support: “Dit evenement is bedoeld voor iedereen met een beperking uit de regio Drechtsteden. Bijna altijd kun je lid worden van een vereniging of organisatie op een redelijke afstand. Waar dat nog niet mogelijk is proberen we lokale organisaties te stimuleren om aangepaste activiteiten aan te bieden.” Ook hockeyvereniging DMHC uit Dordrecht was aanwezig, omdat zij sinds kort een G-team binnen hun club hebben. Verder was de belangstelling voor het onderdeel boccia, een werpspel , erg groot.
 
Voor mensen die op deze dag vragen hadden over vrijetijdsbesteding, mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning of andere vragen  rondom leven met een beperking, waren de consulenten van MEE Drechtsteden aanwezig. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag en hoopt dit evenement jaarlijks te herhalen.
 
De Drechtsteden vormen samen het Samenwerkingsverband Aangepast sporten Drechtsteden (SAD) en maken op deze manier aangepast sporten financieel mogelijk.Zo is er de subsidieregeling, waarmee een deel van de kosten voor het opleiden van trainers voor de G-teams vergoed wordt. Deze   sportieve middag werd verder mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Rabofonds van Rabobank Drechtsteden.
 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.