Schrijver John de Gelder zondag bij Vos en Van der Leer

29 juni 2012

DORDRECHT -  Schrijver John de Gelder, die regionale wortels heeft, is zondag te vinden in boekhandel Vos en van der Leer. Hij zal zijn boek signeren tussen 15 en 16 uur. Hij haakt zo in op de boekenmarkt, die zondag de binnenstad van Dordrecht bepaalt.

John heeft een band met Dordrecht, werd geboren in Rijsoord en woont nu in de Alblasserwaard (Giessenburg).

bericht van zijn uitgever:

Hij maakte er tijdens diverse reizen al vele indrukwekkende fotografische opnamen, maar nu heeft de fascinatie van de in Rijsoord geboren fotograaf John de Gelder voor het oude Egypte en zijn belangstelling voor historische vraagstukken een spraakmakend boek opgeleverd. Meer dan twee jaar werkte hij aan een historische roman die vandaag verschijnt onder de titel Thebe-Thera en het vergeten Lam Gods. De auteur neemt in dit boek de lezer mee naar de tijd van farao Amenhotep III, één van de grote farao’s uit de duizenden jaren oude Egyptische cultuur. Naar het tijdvak van de 18e dynastie  (1388-1350 v.Chr.),  bekend als een periode binnen het Nieuwe Rijk. “Wat er zich in deze bewogen tijden afspeelde, heeft de geschiedenis en de geschiedschrijving enorm beïnvloed. Een moment in de tijd waarin de bewustwording van de mens voorgoed veranderde en diepgewortelde religieuze en spirituele overtuigingen onwaarachtig bleken. Ingrijpende gebeurtenissen, die ik zo inlevend mogelijk heb proberen op te voeren aan de hand van de bevindingen van een hedendaagse egyptoloog. In zijn onderzoek naar dit bijzondere tijdvak en de regeerperiode van deze farao laat ik hem tot verrassende onthullingen komen”, zegt de schrijver.

De roman van De Gelder wordt als ‘Ancient Mystery’-verhaal uitgegeven door uitgever Tanya Jansen, verbonden aan uitgeverij Strengholt United Media, Naarden. Dat zijn manuscript de status heeft gekregen bij een echte uitgever te worden gepubliceerd, zegt veel over de kwaliteit van het monnikenwerk dat de schrijver voor dit boek verrichtte. Hij componeerde zijn roman met drie verhaallijnen als rode draad, die zich afspelen in het heden en verleden, tot een groots samenhangend geheel. Historische gebeurtenissen, ijkpunten, personages, locaties en wetenschappelijke theorieën vormen de basis, aangevuld met een ruime inbreng van verhalen uit de Egyptische en Griekse mythologie.

De lezer wordt het verhaal ingezogen aan de hand van egyptoloog dr. Eric Prinssen tot diep in het leven van farao Amenhotep III, en beleeft ook het moment waarop het volk Israël geconfronteerd wordt met de uittocht uit het Egypteland. Alleen blijkt deze uittocht een heel andere te zijn dan de geschiedschrijving ons doet geloven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.