Omroepvoorzitter Den Bakker vraagt om credits voor vrijwilligers van RTV Dordrecht

30 maart 2013
Omroepvoorzitter Den Bakker vraagt om credits voor vrijwilligers van RTV Dordrecht

DORDRECHT –  Cees den Bakker straalt in zijn column in LifeStyle Dordrecht (LD) vertrouwen uit in de locale omroep, waarvan hij de voorzitter is. Geboren Dordtenaar Den Bakker uit ook wensen. ,,Geef ons nog wat tijd en gun onze vrijwilligers de credits die een vrijwilligersorganisatie verdient. RTV Dordrecht is al meer dan 25 jaar actief en wil dat nog lang blijven.”

In LD grijpt hij terug op een opmerking, die hij eerder in het programma van Ad van den Herik op RTV Dordrecht maakte. Den Bakker pareert kritiek op de locale omroep, die hij ook heeft gehad, met de verwijziging naar het jaarsalaris van presentator Matthijs van Nieuwkerk dat hoger is dan het jaarlijks door RTV Dordrecht te besteden bedrag. De sleutel tot succes van RTV Dordrecht is in zijn ogen enthousiasme en een grote inzet van vrijwilligers en een kleine staf, die hard werkt voor een bescheiden salaris.


Den Bakker geeft aan dat zijn omroep aan duidelijk eisen moet voldoen en dat het bestuur drie keer per jaar moet opdraven om verantwoording af te dragen aan de gemeente Dordrecht, die financieel de omroep mogelijk maakt. Hij looft op zijn manier mediawethouder van beter voor Dordt (BVD) Piet Sleeking: ,,Hij is geen watje.”
De voorzitter meldst ook dat de radiopoot van de omroep – Drechtstad FM – op het punt staat om een doorstart te maken. In de loop van de maand april komt daarover meer duidelijkheid. Eindelijk zal RTV Dordrecht samen met RTV Rijnmond en da Vinci media een ,,nieuw huis” betrekken op het leerpark. Momenteel worden voor de deur van het nieuwe omroepgebouw al de bomen geplant.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.