Bob Geldof treedt op 12 september op poppodium Bibelot in Dordrecht op

05 april 2013
Bob Geldof treedt op 12 september op poppodium Bibelot in Dordrecht op

DORDRECHT – Bibelot meldt als laatste nieuws dat voor een optreden op 12 september in het Energiehuis/Bibelot in Dordrecht de wereldberoemde Bob Geldof (IE) is vastgelegd. Dat bericht staat inmiddels op de site van Bibelot.

Bob Geldof werd eind jaren ’70 bekend als zanger van The Boomtown Rats, waarmee hij met 'I Don't Like Mondays' een enorme hit scoorde. Zijn internationale faam nam aanzienlijk toe dankzij zijn liefdadigheidsinitiatieven. Met zijn initiatief Band Aid en het nummer 'Do They Know It's Christmas' (1985) schreef Geldof popgeschiedenis door de complete top van de Britse popmuziek (o.a. Bono, Sting, George Michael) samen te laten werken voor het goede doel. Dit werd later dunnetjes overgedaan; in de VS met 'We Are The World' (geschreven door Michael Jackson en Lionel Richie), het live evenement Live Aid (1985) en het jubileum Live 8 (2005).

Bob Geldof is zich gedurende zijn carrière altijd in blijven zetten voor een betere wereld, al dan niet vergezeld door andere artiesten. De Ier werd hiervoor al verheven tot Ridder in de Orde van het Britse Rijk en ontving bovendien een nominatie voor de Nobelprijs voor de Vrede. Daarnaast maakt hij nog steeds muziek en bracht hij in 2011 zijn nieuwste album ‘How To Compose Popular Songs That Will Sell’ uit. Zijn songs over liefde, hoop en geluk zijn divers en gaan van rock ’n' roll naar blues en Ierse trads

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.