Hulpwijzer Drechtsteden officieel van start

05 april 2013
Hulpwijzer Drechtsteden officieel van start

DRECHTSTEDEN - Met een druk op een grote knop lanceerde wethouder Aaike Kamsteeg, portefeuillehouder Wmo Drechtsteden, de nieuwe website: www.hulpwijzerdrechtsteden.nl. Deze website helpt inwoners van de Drechtsteden bij het zoeken naar oplossingen voor vragen in het dagelijks leven. Dat kan gaan over zorg & ondersteuning, wonen, vervoer en actief zijn.

“De Hulpwijzer komt voort uit het gedachtegoed van de Wmo, dat mensen in principe eerst zich afvragen: hoe kan ik iets zelf oplossen? Dat zij eerst kijken naar hun  omgeving, naar laagdrempelige voorzieningen en daarna pas de overheid om hulp vragen. De Hulpwijzer Drechtsteden kan inwoners helpen bij het zelf zoeken naar oplossingen voor vragen als: waar kan ik ondersteuning vinden? De website is heel toegankelijk, onder meer door de vele pictogrammen. Het is een dynamische website, die  eigenlijk nooit af is. Dat komt door de vele adressen en projecten die op de website staan en geactualiseerd moeten worden. In feite is dit nu versie 1.0 van de Hulpwijzer”, aldus Aaike Kamsteeg.
 
Voor vragen over zorg & ondersteuning en actief zijn.
Bent u slecht ter been en kunt u daardoor lastig zelf boodschappen doen? Denkt u erover om vrijwilligerswerk te gaan doen? Of zoekt u een oplossing voor het alleen thuis zijn? Wilt u graag samen met anderen eten? Kijk dan op: www.hulpwijzerdrechtsteden.nl. U vindt er informatie en organisaties die u verder kunnen helpen in uw directe omgeving. Door stapsgewijs de vragen te beantwoorden die de Hulpwijzer stelt, leidt de website u naar tips en mogelijke oplossingen voor uw persoonlijke situatie.
 
Samenwerking
De Hulpwijzer is gemaakt in opdracht van de Drechtsteden in samenwerking met vele organisaties en instellingen. De Drechtsteden worden gevormd door de gemeenten: Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.  Kamsteeg was wethouder in Dordrecht en is in 2010 in deze rol verder gedaan in Zwijndrecht.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.