Krispijn wordt filmdecor

05 april 2013

DORDRECHT - Kinderen van de wijk Krispijn gaan dit voorjaar hun wijk verfilmen. Wat zien en beleven zij?  

Inmiddels hebben 24 leerlingen van basisschool de Fontein (O-K) en de Prinses Julianaschool (N-K) zich opgegeven om mee te doen aan het project 'Kijk mijn Wijk' van WolkenTV. Er zullen zes camerateams zijn. De ene week filmen de teams, de week erop monteren de kinderen hun eigen reportages. Na acht weken is de wijk 24 korte films rijker.
 
"Interviews met buurtbewoners, spelen, bouwen, veiligheid..  Alles in de wijk kan onderwerp zijn", aldus Clarissa Griffioen, projectleider van Kijk mijn Wijk.
 
Alle teams krijgen een cameraset ter beschikking, bestaande uit een HD camcorder, microfoon, koptelefoon, statief en macbook. De begeleiding voor Krispijn bestaat uit Laurens Troost, Mike Gerth, Samantha Groesbeek en Clarissa Griffioen. Taal, techniek, beeldvorming en samenwerking zijn de pijlers van het Kijk mijn Wijk-project. 
 
De films staan wekelijks online op www.wolkentv.nl en zijn via social media als Youtube, Hyves en Facebook te bekijken. Op de websites van de scholen en die van Krispijn komt er ook een aantal te staan. De beste films doen mee aan het Short4Dordt filmfestival.
 
Vorig jaar deed WolkenTV voor het eerst mee aan het filmfestival en viel meteen in de prijzen. De organisatie hoopt dat dit jaar weer te bereiken. En dat is niet het enige. Griffioen: "En we hebben onlangs een programmavoorstel ingediend bij de TROM om jongerenproducties uit de Drechtsteden, waaronder de beste Kijk mijn Wijk films, op de lokale buis te krijgen."
 
Stichting Wolken is een stichting zonder winstoogmerk, die mediaprojecten voor kinderen en jeugd ontwikkelt. Het Kijk mijn Wijk project, dat draait sinds 2010, heeft al meer dan 200 reportages over de wijken opgeleverd. In Krispijn wordt het project mogelijk gemaakt door de wijkwens van gemeente Dordrecht, Oud-Krispijn Vernieuwt/Trivire en het Stimuleringsprogramma Nieuw-Krispijn. De Fontein en de Prinses Julianaschool dragen ook bij. Voor de kinderen is het project gratis.  
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.