Teun Stortenbeker zwaait dit jaar af na 38 jaar als de directeur van de Hoop GGZ

12 februari 2013
Teun Stortenbeker zwaait dit jaar af na 38 jaar als de directeur van de Hoop GGZ

DORDRECHT -  Teun Stortenbeker (op foto links), was in 1976 de eerste werknemer van de verslavingszorg de Hoop in Dordrecht, gaat als kaptein van de brug af. De voorzitter van de Raad van Bestuur zal dit jaar na 38 jaar vertrekken. Het centrum, dat één van de grootste werkgevers is geworden in Dordt, kondigt het op de eigen website aan.

Het eerste bericht over de Hoop verscheen in oktober 1975 in dagblad de Dordtenaar. Een aantal verontruste Dordtenaren had het initiatief genomen naar een nieuwe vorm van verslavingswerk met de Bijbel als inspiratiebron voor een leven met een nieuwe toekomst. ARP-raadslid Koos Hogeweg, toen ook nog Hoofd van de dr. H. Colijnschool, werd de eerste voorzitter. (rechts op de foto met Teun). De eerste openbare bijeenkomst over het werk dat later de Hoop ging heette, was in de Wilhelminakerk.

Begin 1976 ging Teun met aan medewerkster aan de Spuiweg, in het hofje de Hoop, aan het werk. Hij woonde aan de Singel om de hoek en het werk van de Hoop bepaalde zijn werkritme en dat van zijn vrouw Dinie. Teun bepaalde met oprichter Jac. (Koos) Hogeweg (op foto rechts) vanaf het begin het gezicht van de evangelisch geinspireerde hulpverlening vanuit Dordrecht met inmiddels vestigingen of contracten  tot ver buiten de landsgrenzen. In 1978 kwam al de eerste premier op bezoek: Dries van Agt. Later zou Teun heel veel prominenten rond leiden ook toen het Dorp de Hoop werd gebouwd. Ook de Koningin was een geliefde gast die veel belangstelling toonde voor de Hoop.

(bericht van de website van de Hoop)

De Hoop op zoek naar nieuwe voorzitter Raad van Bestuur

Stichting De Hoop gaat op zoek naar een nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur. Het anticipeert daarbij op het naderen van de pensioengerechtigde leeftijd van de huidige voorzitter, Teun Stortenbeker, en wil met het oog op de continuïteit van de organisatie voor deze zoektocht voldoende de tijd nemen.

“De Hoop is de afgelopen jaren flink gegroeid. Met het oog op de continuïteit van de organisatie zijn we  op zoek naar iemand aan wie het stokje kan worden overgedragen," aldus Stortenbeker. Hij spreekt de verwachting uit dat De Hoop in staat is om spoedig een nieuwe voorzitter te vinden.

Teun Stortenbeker is vanaf het allereerste begin in 1975 verbonden aan het werk van De Hoop, eerst als projectleider van het opvangcentrum, later als directeur, en de afgelopen twintig jaar als voorzitter van de Raad van Bestuur. Daarbij leidde hij De Hoop van een klein evangelisch opvangcentrum voor verslaafden naar een middelgrote zorginstelling waar dagelijks door ruim 500 medewerkers hulp wordt verleend aan zo’n 1700 volwassenen, jeugdigen en kinderen met psychiatrische problemen en verslavingsproblemen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.